Ο υπ.Υγείας έπαυσε τη γυναικολόγο για την υπόθεση του πεθαμένου νεογνού στην Πάφο

Ο Υπουργός Υγείας έπαυσε σήμερα την γυναικολόγο από το Νοσοκομείο Πάφου σχετικά με την υπόθεση   που αφορά την καταγγελία 22χρονης μητέρας από την Πάφο ότι γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, που την παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, δεν την είχε ενημερώσει ότι κυοφορούσε δίδυμα, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός εκ των δύο νεογνών κατά τον τοκετό.CNA_M552e67794d794507afa0e592855121e7

Στο μεταξύ, η Αστνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από το σοβαρο αυτό ζήτημα ενω με τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο στο βρέφος αναμένεται να καταδείξει κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες, που και κατά πόσο προκύπτει ιατρική αμέλεια ή όχι, ενώ θα καταδείξει κατά πόσον το νεογνό ήταν υγιές ή όχι και ποια τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην κατοχή τους ο ιατρικός φάκελος της 22χρονης και με βάση το γεγονός ότι υπήρχε καταγγελία για ιατρική αμέλεια άρχισε η λήψη των καταθέσεων.

“Σήμερα έχει σταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, ενημερώνοντας τους για την καταγγελία, έτσι ώστε να ενημερωθούμε κατά πόσο θα οριστεί ιατρικός λειτουργός για συντονισμό με τους ανακριτές και βεβαίως με βάση το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, θα συνεχίσουμε τη διερεύνηση και πέραν της λήψης καταθέσεων, θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο συγκεκριμένος φάκελος, για να ληφθούν όλα εκείνα τα στοιχεία και με την ολοκλήρωση των ερευνών θα παρουσιάσουμε το φάκελο στο Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες”, είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, “η 22χρονη έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία για το περιστατικό και η κατάθεσή της εξετάζεται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία και δεδομένα του φακέλου και τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής”.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκει η 22χρονή, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “βεβαίως θα ληφθούν και καταθέσεις από τους γιατρούς και από προσωπικό του νοσοκομείου και από οποιοδήποτε πρόσωπο χρειαστεί”, για να προσθέσει ότι “υπάρχει συγκεκριμένο ιστορικό στο φάκελο, το οποίο έχει σημασία για σκοπούς συγκεκριμένης έρευνας”.

“Στο παρόν στάδιο είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για συλλήψεις. Εκείνο που έχει σημασία σε αυτό το στάδιο είναι η λήψη των καταθέσεων και η διερεύνηση του περιστατικού με βάση πάντα την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία”, εξήγησε ο κ. Αγγελίδης.