Paris Match: Μπέτυ, η ασυμβίβαστη αριστερή συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού με τίτλο «Μπέτυ Τσίπρα, η σιδηρά κυρία της Ελλάδας» κάνει το γαλλικό περιοδικό Παρί-Ματς.newego_LARGE_t_1101_54530242_type12713

Στις εσωτερικές σελίδες, ο τίτλος μετατρέπεται σε: «Μπέτυ, η σιδηρά κυρία του Τσίπρα» και πλαισιώνεται από φωτογραφικό υλικό του Άλκη Κωνσταντινίδη από την 5η Ιουλίου, ημέρα του δημοψηφίσματος.
Σε αυτή την πρώτη γνωριμία του γαλλικού κοινού με τη σύντροφο του πρωθυπουργού, το Παρί-Ματς εκτιμά ότι το ζεύγος Τσίπρα θυμίζει κάποια άλλα διάσημα ζευγάρια, όπως αυτό του Τόνυ Μπλαίρ και της συζύγου του Τσέρυ η οποία ήταν πιο αριστερά από τον ίδιο, αλλά και αυτό του Μπιλ Κλίντον με τη Χίλαρυ Κλίντον γνωστή για τις αριστερές της πεποιθήσεις.
«Η Μπέτυ μπορεί να έχει τα αυστηρά χαρακτηριστικά μιας ελληνικής θεάς, το ηλιακό της πρόσωπο όμως είναι αυτό μιας γυναίκας που παραμένει στη σκιά» υπογραμμίζει το δημοσίευμα με φόντο το πρόσωπο της συντρόφου του πρωθυπουργού κατά την έξοδό της από το αυτοκίνητο φτάνοντας στο Σύνταγμα στις 5 Ιουλίου.
«Ανθεκτική κατά των παραχωρήσεων, η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η ασυμβίβαστη αριστερή του συνείδηση» υπογραμμίζει το Παρί-Ματς.
Το περιοδικό επισημαίνει το γεγονός ότι ουδέποτε έχει συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις επίσημες μετακινήσεις του και ότι αρνείται τον τίτλο της «πρώτης κυρίας».
«Διακριτική στη δημόσια σκηνή, η Μπέτυ-Περιστέρα Μπαζιάνα, ασκεί μια σημαντική επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα.
Από την εποχή της συνάντησής τους στο κολέγιο, αυτή ήταν η πιο δραστηριοποιημένη στην πολιτική και η πιο ριζοσπαστική επίσης».
Στο δημοσίευμα εκτιμάται ότι η ισχυρή αντίσταση και ακαμψία του Αλ. Τσίπρα απέναντι στους δανειστές οφείλεται, εν μέρει, στην επιρροή της συντρόφου του.
Το περιοδικό δίνει στη συνέχεια λεπτομέρειες για τη συνάντησή του ζευγαριού κατά τα φοιτητικά τους χρόνια, την εγκατάσταση τους στην Κυψέλη και τα δύο τους παιδιά, τα οποία τελευταία δεν πολυβλέπουν τον πατέρα τους, λόγω του φόρτου εργασίας και των ευθυνών που τον βαραίνουν έχοντας φθάσει στο υψηλό αξίωμα του πρωθυπουργού.
Το δημοσίευμα κλείνει με μια προφητική φράση της Περιστέρας, σε μια σπάνια συνέντευξη που είχε δώσει πριν από χρόνια, κατά την οποία μιλούσε για τον σύντροφό της Αλέξη:
«Πιστεύω ότι θα πάει έως εκεί που μπορεί να φθάσει, χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Για την αριστερά, η εξουσία δεν είναι παρά ευθύνη. Δεν παρέχει κανένα όφελος (πλεονέκτημα). Ας προχωρήσουμε εν πλήρει συνειδήσει, διότι σε μια δεδομένη στιγμή η εξουσία θα πάρει τέλος» ήταν τα λόγια της συντρόφου του πρωθυπουργού.