Κ.Σ.ΕΚΑ: Αλληλεγγύη στους Ελληνες αγρότες που στενάζουν κάτω από νέο μνημόνιο

Το ΚΣ της ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο με τους έλληνες μικρομεσαίους αγρότες που στενάζουν κάτω από ένα νέο μνημόνιο που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Τρόικας. Το νέο μνημόνιο θα προσθέσει για το λαό στα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες με τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό και με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ θα οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.EDD2C68303B5FB3BF1BA4037C831EB68

Το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ακολούθησε δυστυχώς ένα ακόμα αντιλαϊκό μνημόνιο, το οποίο προνοεί μεταξύ άλλων αρκετά σκληρά μέτρα για τους έλληνες αγρότες, όπως για παράδειγμα:

*. Η κατάργηση της φοροαπαλλαγής για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για ποσό μέχρι δώδεκα χιλιάδες ευρώ.

*Η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% για πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. 

*Η κατάργηση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η 50% μείωση της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης.

*Η αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές. 


Η ΕΚΑ στέκεται στο πλάι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και στις αγωνιστικές δυνάμεις που την αποτελούν, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Ελλάδας που αγωνίζονται ενάντια στις τραγικές συνέπειες των μνημονιακών μέτρων. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής αγροτιάς για απρόσκοπτη διασφάλιση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, ζωοτροφών και σε τιμές που να μπορούν να αντέξουν οι έλληνες αγρότες. Στηρίζουμε τα αιτήματα για διασφάλιση της πληρωμής των οφειλών των εμπόρων προς τους παραγωγούς, τη διασφάλιση της μη εκποίησης σπιτιών και χωραφιών των καταχρεωμένων αγροτών και το πάγωμα των τόκων υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς όπως ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.α.

Η ΕΚΑ προειδοποιεί «ότι γιορτή δική τους παραμονή δική μας» για αυτό καλούμαστε να αντιδράσουμε δυναμικά. Πιστοί στις διεθνιστικές μας παραδόσεις θα παραμείνουμε στο πλευρό των ελλήνων αγροτών, που βιώνουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών μνημονίων και των αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ, όπως και οι Κύπριοι συνάδελφοι τους. Ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα οι αγρότες και οι λαοί της Ευρώπης θα νικήσουν, τα μνημόνια και οι πολιτικές των «αφεντικών» δεν θα μας λυγίσουν!