Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΡΑΕΚ

 

Θα παραμείνει στη θέση  του μέχρι τις  30 Σεπτεμβρίου

 

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Γιώργος Σιαμμάς υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σιαμμάς, η θητεία του οποίου λήγει τέλος Ιανουαρίου του 2016, υπέβαλε την παραίτηση του περί τα μέσα Ιουνίου.Siammas-paretisi

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα του InBusiness, ο κ. Σιαμμάς είπε ότι η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασής του.

Ερωτηθείς αναφορικά με το λόγο της παραίτησης του, ο κ. Σιαμμάς είπε ότι το βασικό σκεπτικό της απόφασης του να αποχωρήσει από τη θέση του είναι ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του στη ΡΑΕΚ, σημειώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν καλύτερα την υλοποίηση του να την αναλάβει ο νέος Πρόεδρος της ΡΑΕΚ. Όπως είπε, η υλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου θα διαρκέσει 3-4 χρόνια.

Είπε επίσης ότι εντός Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί και η ετήσια έκθεση της ΡΑΕΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανέφερε, τέλος, ότι προτίθεται να δώσει την επιστολή παραίτησης του στη δημοσιότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα.