Η Ομόνοια απέχει από τις εκλογές για την Προεδρία της ΚΟΠ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολής υποψηφιοτήτων  

 

 

Λήγει σήμερα  Δευτέρα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου της ΚΟΠ και ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου θα πρέπει να προταθεί από τέσσερα σωματεία.ÃÇÐÅÄÏ - ÊÕÐÑÏÓ - ÌÐÁËÁ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, που συνεδρίασε το Σάββατο, αποφάσισε ομόφωνα όπως τηρήσει αποχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου για την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη σημερινή εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του  «πιο συγκεκριμένα και όπως έχουμε τονίσει σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, αλλά και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, το Κυπριακό ποδόσφαιρο βουλιάζει στον βωμό της ικανοποίησης προσωπικών, οικονομικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων. Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφώσει μία εικόνα απαξιωτική για το κυπριακό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, που είναι ο εκφραστής των πολιτικών που διέπουν την λειτουργία του».

Θέση τους, συνεχίζει το ΔΣ της Ομόνοιας, είναι ότι χρειάζονται ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές και εξυγίανση στην Επιτροπή Διαιτησίας, στους διαιτητές, στην Επιτροπή Παρατηρητών, στους παρατηρητές, στα δικαστικά σώματα, αλλά και στα θεσμικά όργανα της ομοσπονδίας, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η ίση ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση όλων των Σωματείων.

«Είναι επίσης επιβεβλημένο να προωθηθούν ενέργειες και μέτρα που θα βοηθήσουν τα Σωματεία να αντιμετωπίσουν τα έντονα οικονομικά τους προβλήματα, αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πιο ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών τους δεδομένων. Είναι η διαπίστωσή μας ότι τα θέματα αυτά δεν έχουν προωθηθεί στον βαθμό που να αλλάζει η εικόνα και η λειτουργία του κυπριακού ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται και να αυξάνεται η δυσπιστία, η προκατάληψη και η άνιση μεταχείριση των ομάδων», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο για διαφοροποίηση του υφιστάμενου σκηνικού έχουν να παίξουν τα Σωματεία που αποτελούν την ΚΟΠ, τα οποία έχουν την ευθύνη για αλλαγή, εξυγίανση και εφαρμογή του Τίμιου Παιχνιδιού (Fair Play), του Σεβασμού (Respect) και της εξάλειψης του Ρατσισμού στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα.

«Καλούμε τα Σωματεία να μην μένουν απαθή και να διαδραματίσουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο για υλοποίηση των πιο πάνω. Με την αποχή μας στέλνουμε το μήνυμα για την ανάγκη αλλαγής και άμεσης εξυγίανσης του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και θα βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια ή ενέργεια που στοχεύει σε αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει.