Ψήφισμα προς τον Γιούνκερ επέδωσε η πλατφόρμα κατά της διχοτόμησης

Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέδωσε σήμερα η Πλατφόρμα Πολιτών Ενάντια στη Διχοτόμηση της Κύπρου έξω από τη Βουλή.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ - JEAN-CLAUDE JUNCKER

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο ψήφισμα, η Πλατφόρμα Πολιτών καλωσορίζει τον κ. Γιούνκερ στην Κύπρο και δηλώνει ότι είναι υπέρ της εξεύρεσης μιας λύσης στο νησί αλλά όχι υπό την μορφή της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. “Είμαστε πρόσφυγες, κ. Γιούνκερ, ζούμε σε αυτή τη χώρα για πολλά χρόνια και δεν θα αποδεχθούμε την διχοτόμησή της”, αναφέρεται.

Η Πλατφόρμα θέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Γιούνκερ σε σχέση με την μορφή λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και τον καλεί να μην αποδεχθεί τη διχοτόμηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Η λύση, αναφέρεται, πρέπει να διασφαλίζει το μέλλον του νησιού, χωρίς διαίρεση, χωρίς διζωνικότητες, χωρίς οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση Απαρχαϊντ.

“Κύριε Πρόεδρε μην αποδεχθείτε την διχοτόμηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Απορρίψετε την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Μην αποδεχθείτε την αθώωση της Τουρκίας. Θέλουμε τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας και τα χωριά μας πίσω” καταλήγει το ψήφισμα.