Τέλος ακροάσεων για δίκη Δρομολαξιάς

20 Νοεμβρίου οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της επένδυσης από το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.epitheorisi-sto-aero-centre-pragmatopoiise-to-kakourgiodikeio-thΟ Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση.Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου άρχισε στις 28 Μαρτίου 2014.Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη  χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου,  Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA,  Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Καταγγελίες ΕΣΚ για απειλές εναντίον δημοσιογράφων

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καταγγέλλει παράγοντα της διεξαγόμενης δίκης για τη Δρομολαξιά, ο οποίος “με απειλές και παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων επιχειρεί να τους εκφοβίσει και να παρεμβάλει εμπόδια στην εργασία τους”.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, “ο εν λόγω παράγοντας στη διεξαγόμενη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ακροαματική διαδικασία επιχειρεί να καθοδηγήσει τους δημοσιογράφους, υποβάλλοντας τους τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφουν και να μεταδίδουν. Μάλιστα, εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων διατύπωσε απειλές και προειδοποιήσεις για το τι θα γράψουν και θα δημοσιευτούν την επαύριον. Ήδη δύο συνάδελφοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας”.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ζητά από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να μεταδίδουν και να πληροφορούν το κοινό για τα τεκταινόμενα εντός μιας δίκης.

Άλλωστε, προσθέτει η ΕΣΚ, η δημοσιότητα της δίκης, βασική αρχή της Δικαιοσύνης από αρχαιοτάτων χρόνων, διασφαλίζεται εν πολλοίς στις μέρες μας με τη δημοσίευση και μετάδοση των όσων τεκταίνονται και διαμείβονται κατά την ακροαματική διαδικασία μιας υπόθεσης.