Παραιτήθηκε ένας εκ των δικηγόρων του Ρ.Ερωτοκρίτου

ÂÏÇÈÏÓ ÃÅÍÉÊÏÓ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁÓ Ñ.ÅÑÙÔÏÊÑÉÔÏÕ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕΤην παραίτησή του από την ομάδα υπεράσπισης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυση του κ. Ερωτοκρίτου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς υπέβαλε χθες ο δικηγόρος Χάρης Σταυράκης.

Ο κ. Σταυράκης με σχετική επιστολή του προς το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η πειθαρχική υπόθεση εναντίον του κ. Ερωτοκρίτου, αναφέρει ότι δεν θα παρουσιάζεται πλέον εκ μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, επικαλούμενος διάσταση απόψεων στον τρόπο χειρισμού της υπεράσπισης.

Τον κ. Ερωτοκρίτου συνεχίζουν να εκπροσωπούν οι δικηγόροι Παύλος Αγγελίδης και Χρίστος Πουργουρίδης.

Τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη εκπροσωπούν οι δικηγόροι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Χρίστος Κληρίδης και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία την περασμένη Τρίτη, η πλευρά του κ. Κληρίδη κατέθεσε ως τεκμήρια τρία συνολικά DVDs με δηλώσεις τόσο του Γενικού Εισαγγελέα όσο και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μαζί με το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο τους.

Τα δύο DVD, τα οποία προβλήθηκαν κατά την τελευταία διαδικασία, αφορούσαν το μεν πρώτο στις δηλώσεις του κ. Κληρίδη στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε στις 14/4/15 ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του πορίσματος του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Π. Καλλή στην υπόθεση Ερωτοκρίτου και το δε δεύτερο στη διάσκεψη Τύπου του κ. Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα την ίδια μέρα για να απαντήσει στα όσα του καταλογίζονταν στο πόρισμα Καλλή.

Το τρίτο DVD που αφορά σε δηλώσεις του Ρίκκου Ερωτοκρίτου σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό στις 12/3/15 και από τις 14/4 μέχρι και τις 23/4 σε σχέση με το διορισμό του Π. Καλλή και το αποτέλεσμα του πορίσματος του θα προβληθεί κατά την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, στις 9.30 το πρωί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου ανέφεραν ότι ορισμένες από τις δηλώσεις του κ. Ερωτοκρίτου στο τρίτο DVD είναι ακριβείς και κάποιες άλλες ελλιπείς με αποτέλεσμα -και σε συνάρτηση με το σχόλιο του δημοσιογράφου στο ρεπορτάζ- να παρουσιάζεται μια διαστρεβλωμένη εικόνα. Οι συνήγοροι του κ. Ερωτοκρίτου επιφυλάχθηκαν να δώσουν διευκρινήσεις, εκεί και όπου χρειάζεται, μετά την προβολή του DVD την ερχόμενη Δευτέρα, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ανέγνωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρθηκε στους λόγους που ο ίδιος θεωρεί την αίτηση του για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα ως απόλυτα δικαιολογημένη και επιβαλλόμενη υπό τις περιστάσεις.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος, το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στις 14.4.2015 συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά, προσθέτοντας ότι “το περιεχόμενο της δημοσιογραφικής διάσκεψης αυτό καθ’ εαυτό ξέφυγε παντελώς από τα επιτρεπόμενα πλαίσια ούτως ή άλλως και επεκτάθηκε σε εκτόξευση εντελώς αδικαιολόγητων, ανυπόστατων και αναληθών κατηγοριών τόσο εναντίον μου όσο και εναντίον άλλων προσώπων δια τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και άλλων παραπτωμάτων».