Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Νεοφανείς και επικίνδυνες οι θέσεις Σιζόπουλου για Δ.Δ.Ο.

Έκπληξη γιατί ένας πολιτικός, τον οποίο θεωρεί σύγχρονο, ανακαλύπτει με 37 χρόνια καθυστέρηση επιχειρήματα για να μπορέσει να στηρίξει νεοφανείς και επικίνδυνες θέσεις, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κληθείς να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ για όλους όσοι υποστηρίζουν τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ - ÁÊÅË ÁÍÔÑÏÓ ÊÕÐÑÉÁÍÏÕ

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, ο Άντρος Κυπριανού διερωτήθηκε γιατί, τόσα χρόνια μετά τις συμφωνίες του 1977, οι οποίες επαναλήφθηκαν, η ΕΔΕΚ δεν διαπίστωσε ότι η ΔΔΟ “είναι κατασκεύασμα ΝΑΤΟϊκο και οδηγεί στη διχοτόμηση γι` αυτό πρέπει να το στείλουμε στο πυρ το εξώτερον και ανακαλύπτεται σήμερα; Η δική μου η ερμηνεία είναι ότι καθοδηγούνται από άλλα κίνητρα, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το συμφέρον της Κύπρου και του κυπριακού λαού”.

Εάν θεωρούμε ότι ένα πλαίσιο που συμφωνήσαμε από το 1977 με τη διεθνή και την τ/κ κοινότητα, το έχουμε επαναβεβαιώσει σήμερα πάμπολλες φορές και με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου το 2009, στην οποία η ΕΔΕΚ είχε συναινέσει, όπως σημείωσε, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από αυτό, είπε ο κ. Κυπριανού, “εγώ περιμένω να ακούσω με ποιον τρόπο θα το πετύχουμε αυτό το κάτι καλύτερο. Δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα για το τί θα πρέπει να διεκδικήσουμε και πώς αυτό το οποίο θα διεκδικήσουμε θα το πετύχουμε στην πράξη”.

Οι προσεγγίσεις αυτές εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό της, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απευθύνοντας έκκληση στα πολιτικά κόμματα “να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση. Να επικεντρωθούμε στο πώς επιτέλους μπορούμε να οδηγηθούμε στην επίτευξη συμφωνίας όπως την έχουμε συμφωνήσει εδώ και 37 χρόνια, όπως καθορίζεται από τις επανειλημμένες και διαχρονικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που στις πλείστες περιπτώσεις ήταν ομόφωνες”. Είναι λυπηρό, συνέχισε, εκ των υστέρων να ανακαλύπτονται επιχειρήματα για να στηρίξουν νεοφανείς θέσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 ήταν ομόφωνη και το ΕΥΡΩΚΟ που ήταν το κόμμα που διαφωνούσε με τη ΔΔΟ, είχε ζητήσει να υπάρχει υποσημείωση πως συμφωνούσε με το κοινό ανακοινωθέν με εξαίρεση στην αναφορά στη ΔΔΟ. “Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν διαφοροποίησε τη θέση του”.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Έιντε και τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν θέλησε να πει κάτι πριν τύχει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι “είναι η πρώτη συνάντηση που είναι εξαιρετικά σημαντική για να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς και ελπίζω και εύχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με συνέπεια στις διαχρονικές θέσεις όπως τις έχουμε καθορίσει από κοινού στο Εθνικό Συμβούλιο”.

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλος δρόμος και οποιοσδήποτε άλλος δρόμος είναι καταστροφικός και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί, κατέληξε.