Ελλάδα:Η Πρόεδρος της βουλής επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση Στουρνάρα

Ως «απαράδεκτη» επέστρεψε την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία της παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το πρωί της Τετάρτης. «Στικάκια δεν παραλαμβάνει το Κοινοβούλιο, στικάκια άλλοι κρατούσαν στα συρτάρια τους», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη εμμέσως στο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που κατείχε ο κ. Βενιζέλος.ÂÏÕËÇ ÊÙÍÓÔÁÍÔÏÐÏÕËÏÕ Æ ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÅÍÔÅÕÊÔÇÑÉÏ

Η Πρόεδρος της Βουλής συνέδεσε το γεγονός με την σημερινή παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.«Με αντιθεσμική κίνηση σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία» είπε.

Η πρωτοφανής, όπως χαρακτηρίζεται, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου έρχεται ως συνέχεια της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Η κυβερνητική πλευρά έχει κατηγορήσει τον κύριο Στουνάρα ως «μνημονιακό», ενώ δεν είχε συναινέσει και στην τοποθέτηση του στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας τον περασμένο χρόνο από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η σύναψη μιάς νέας συμφωνίας με τους εταίρους είναι απαραίτητη προκειμένου να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για αυτό που το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκαλεί “ένα ακόμα παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου”:

Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κας Κωνσταντοπούλου; Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος; Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κα Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;”