ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ Τα λεφτά της χρονοθυρίδας απαιτεί το προσωπικό των Κ.Αερογραμμών!

 

  • Με επιστολή 4 Συντεχνίες υπενθυμίζουν δέσμευση Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή!

  • Στο ζενίθ η αγωνία των εργαζομένων για το αύριο τους

 

Kατηγορηματική αντίθεση στην χρησιμοποίηση οποιουδήποτε μέρους του ποσού που εισπράχθηκε από την πώληση των χρονοθυρίδων του Heathrow για να καλυφθούν οποιαδήποτε λειτουρικά έξοδα της Εταιρείας διατυπώνουν οι τέσσερις από τις πέντες Συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών . Παράλληλα υπενθυμίζουν δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών προς την Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την οποία το ποσό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οφειλές της Εταιρείας προς το προσωπικό.290px-Cyprus_airways_a330

Οι Συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ ήγειραν την πιο πάνω αξίωση σε κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Μάκη Κωνσταντινίδη. Απέστειλαν επίσης αντίγραφο της επιστολής στον Υπουργό Οικονομικών, στον Γενικό Διευθυντή της Εταιρίας τους, στην Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Προνοίας και στους υπαλλήλους. Το περιεχόμενο της επιστολής αποκαλύπτει την αγωνία που   έχει καταλάβει τους εργαζόμενους , οι οποίοι είναι πλέον πασιφανές ότι ανησυχούν κατά πόσο η Εταιρεία τους θα είναι σε θέση να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι τους, στην περίπτωση που οδηγηθεί στο κλείσιμο. Γι αυτό θέλουν να διασφαλιστεί, όπως άλλωστε ήταν και η δέσμευση που έλαβε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών ότι τα 31 εκ δολάρια που εισπράχθηκαν και διατηρούνται σε ξεχωριστό λογαριασμό θα αξιοποιηθούν για να γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές των εργαζομένων και ιδιαίτερα για να καλυφθεί η μεγάλη τρύπα του Ταμείου Προνοίας τους.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

<< Πλήροφορηθήκαμε ότι γίνονται σκέψεις για ρευστοποίηση μέρους του ποσόύ που εισπράχθηκε από την πώληση της χρονοθυρίδας στο Heathrow για κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Εταιρείας,>>.

Και προστίθεται: <<Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι το σύνολο του ποσού που εισπράχθηκε από την πώληση της πιο πάνω χρονοθυρίδας , θα τηρείται σε ξεχωριστό λογαριασμό για να καλύψει οφειλές της ετιαιρείας προς το προσωπικό>>.

Καταληκτικά τονίζεται: <<Ως εκ τούτου δηλώνουμε τη διαφωνία μας στην προοπτική ρευστοποίησης οποιουδήποτε ποσού από τον πιο πάνω λογαριασμό για να καλυφθούν ανάγκες της Εταιρείας για άλλους σκοπούς>>.

Πάντως , θεωρείται βεβαιο ότι είναι τελείως αδύνατο για τις Κυπριακές Αερογραμμές να επιβιώσουν αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε δυνατότητα διοχέτευσης ρευστού στην Εταιρεία είτε μέσω οικονομικής ενίσχυσης, είτε μέσω της χρησιμοποίησης του εν λόγω ποσού για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις.

Φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν φθάσει στα όρια τους και η εμπιστοσύνη των εργαζομένων έχει χαθεί. Από την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού δεν δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιηθεί ποσό που εισπράχθηκε και ανήκει στην Ετιαρία για την ενίσχυση του ίδιου του οργανισμού που τους αιμοδοτεί αυτό σημαίνει πως τα πράγματα είναι κρίσιμα. Αλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Δημητριάδης δήλωσε την περασμένη βδομάδα  δήλωσε κυνικά ότι δεν θέλει να δίνει ψεύτικες ελπίδες στο προσωπικό, γεγονός που σήμανε συναγερμό ανάμεσα σε κάθε υπάλληλο της Εταιρείας.