Ως προστάτης των εταιρειών καυσίμων εμφανίζεται ο Γ. Λακκοτρύπης

 

«Δεν δικαιολογείται μείωση τιμών» λέει στους καταναλωτές!

 

Στο μεγαλύτερο προστάτη των συμφερόντων των εταιρειών πετρελαιοειδών στυην Κύπρο αναδεικνύεται ο det_lakkotripis423Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας , Τουρισμού και Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκλοτρύπης. Παραγνωρίζοντας τελείως το ολιγοπωλιακό καθεστώς στο οποίο λειτουργούν οι εταιρείες στην Κύπρο και εξισώνοντας την τεράστια μείωση της διεθνούς τιμής του μαύρου χρυσού με την μείωση της ισοτιμίας ευρώ –δολαρίου     δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε παρέμβαση του Υπουργείου Εμπορίου για μείωση στις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών. Κι αυτό την ώρα που οι τιμές κατρακυλούν συνεχώς .

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για μείωση της λιανικής τιμής πώλησης παρά την μείωση της τιμής διεθνώς, ο κ. Λακκοτρύπης υποστήριξε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου.Είπε συγκεκριμένα:

<<Από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο όντως οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει διεθνώς. Αλλά ταυτόχρονα για την ίδια περίοδο έχει πέσει και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες . Αντιλαμβάνεστε ότι τα καύσιμα εμπορεύονται   στο διεθνές εμπόριο σε τιμές δολαρίου. Κατ’ επέκταση εκείνη η μείωση στις τιμές που είχαμε στα καύσιμα εξομοιώθηκε και με την μείωση που είχε η ισοτιμία του ευρώ που αδυνάτισε έναντι του δολαρίου. Παρακολουθούμε τις τιμές καθημερινά τις συγκρίνουμε με άλλες χώρες,  αλλά και με τον μέσο όρο της Ε.Ε και όπου υπάρξει ασνάγκη το Υπουργείο θα παρέμβει δυναμικά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Σήμερα με τα ίδια ευρώ αγοράζουμε λιγότερα καύσιμα γι αυτό το λόγο δεν είδαμε τις τιμές του καυσίμου στη χώρα μας να πέφτει, όπως πέφτουν οι τιμές του καυσίμου διεθνώς. Κι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που εμπορεύονται με ευρώ. Δεν είναι μόνο θέμα της Κύπρου. >>

Η φόρμουλα διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο λειτουργεί σε βάρος των καταναλωτών και ευνοεί τις ετιαρείες κατάγγειλε στο μεταξύ  ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ενωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής κ. Λουκάς Αριστοδήμου. Κατηγόρησε επίσης για αδράνεια την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.