Στο εδώλιο ξανά στις 7 Μαίου τα πρωτοπαλλίκαρα» της Χ.Α.

Σε συνθήκες… ασφυξίας ξεκίνησε χτες η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που διακόπηκε σχεδόν αμέσως και θα συνεχιστεί στις 7 Μαΐου, προκειμένου να ενημερωθεί ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο.newego_LARGE_t_420_54357442_type12713

assets_LARGE_t_420_54494862_type12128

Οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα προσέρχονται στο δικαστήριο. Ο πατέρας του Παύλου είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα, αλλά και σε όλη τη γύρω περιοχή και σε ακτίνα χιλιομέτρων, η πρώτη μέρα σημαδεύτηκε από την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από αγνώστους, νωρίς το πρωί, την ώρα που προσέρχονταν στο δικαστήριο δύο από τους μάρτυρες στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Ηχηρή ήταν η απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου, Ελένης Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Νίκου Κούζηλου, Δημήτρη Κουκούτση, Ιωάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, οι οποίοι επέλεξαν να μην εμφανιστούν στην πρεμιέρα της δίκης τους.
Την εξαίρεση έκανε ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και οι δύο αποχωρήσαντες από τη ΧΑ και πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι προσήλθαν στο δικαστήριο.

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και ο επίσης εμπλεκόμενος στην ίδια υπόθεση Ιωάννης Καζαντζόγλου, ενώ απούσες ήταν η Βενετία Πώπωρη και η Θέμις Σκορδέλη.

Στο εδώλιο κάθισαν χτες 44 από τους συνολικά 68 κατηγορουμένους.
Οι συνθήκες στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη, ήταν τριτοκοσμικές!
Το στριμωξίδι των δικηγόρων, που υπερβαίνουν τους 250, δεν είχε προηγούμενο, καθώς -όχι μόνο- δεν είχαν προβλεφθεί θέσεις για να καθίσουν, αλλά ούτε και χώρος για να κινηθούν!

Ασφυκτικές ήταν οι συνθήκες και για τους εκπροσώπους του Τύπου, Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, δεκάδες φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία, που παρέμεναν όρθιοι, πατείς με πατώ σε…

Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, προσπάθησαν να θέσουν αίτημα για να διευκολυνθεί το έργο των δημοσιογράφων, που χτες ήταν μετ΄ εμποδίων, αλλά δεν τους δόθηκε ο λόγος.

Με το ξεκίνημα της διαδικασίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα. Ο εξαερισμός σχεδόν ανύπαρκτος, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις ελλιπείς, ενώ δεν υπήρχε ούτε σύνδεση στο Διαδίκτυο, ούτε καν τηλέφωνο. Το πρόβλημα με τον ήχο βελτιώθηκε όταν οι δημοσιογράφοι «απείλησαν» να αποχωρήσουν, διαμαρτυρόμενοι ότι οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης ακυρώνουν τον ρόλο του Τύπου!

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη στο Εφετείο, καθώς δεν εξυπηρετείται, όπως είπαν, ούτε η δημόσια τάξη ούτε η δημοσιότητα της δίκης, ενώ ο δήμαρχος Κορυδαλλού έκανε έκκληση να μεταφερθεί η δίκη αλλού, λέγοντας ότι στις 7 Μαΐου θα είναι και πάλι κλειστά τα σχολεία και πάλι θα έχουμε τραυματίες…

Η δίκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, δεκάδες φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία
Ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε, σε αυτό το στάδιο, στους συνηγόρους και τους εκπροσώπους φορέων (δήμου Κορυδαλλού, ΕΣΗΕΑ κ.ά.) να θέσουν θέμα για την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, ενώ όπως είπε θα ακουστούν όλοι στην επόμενη συνεδρίαση και μετά θα αποφασίσει το δικαστήριο.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 132 μαρτύρων κατηγορίας, εκ των οποίων απουσίαζαν 34.
Πρώτος στον κατάλογο είναι ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.
Με τηλεδιάσκεψη εκφωνήθηκαν οι πέντε προστατευόμενοι