Πολιτικό αμόκ απο BILD: «Πούτιν και Τσίπρας ετοιμάζουν αντιδυτικό μέτωπο»

Τους ενώνει όχι μόνο το πολιτικό τους παρελθόν αλλά και οι φιλοδοξίες τους. Πούτιν και Τσίπρας οραματίζονται το πολιτικό τους μέλλον, τη δημιουργία ενός αντι-δυτικού μετώπου. Αν και ο καθένας έχει διαφορετικούς πολιτικούς στόχους, έχουν κάτι κοινό: να πάνε κόντρα στο μέτωπο της Ευρώπης και την κυρία που κινεί τα νήματα στην γηραιά ήπειρο: την Άνγκελα Μέρκελ.bild_tsipras

Για τη γερμανική εφημερίδα, οι πολιτικές ρίζες του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αλέξη Τσίπρα, προδίδουν τις σημερινές προθέσεις τους. Σκαλίζοντας το παρελθόν των δύο ηγετών, η Bild καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, Πούτιν και Τσίπρας έχουν στη διάθεσή τους δύο μέρες για να συντονίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν έναντι της Δύσης

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υπενθυμίζει στους αναγνώστες της πως, ήταν 14 χρόνια στην ΚΝΕ, διετέλεσε γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού («Ένωση Αριστερών Νέων»), έγινε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αποκάλεσε τους Ουκρανούς μεταρρυθμιστές «φασίστες», είναι πολέμιος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντάς τες «άχρηστες» και «αδιέξοδες».

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει πως προέρχεται από μια οικογένεια κομμουνιστών και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Έκανε καριέρα στην KGB και στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική καριέρα. Ονειρεύεται τη δημιουργία μιας «Νέας Ρωσίας» και μια «Ευρασία» ως αντίβαρο στην ΕΕ.

Και τους δύο, όμως, τους συνδέουν κάποια πράγματα: ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει η ΕΕ και η Άνγκελα Μέρκελ. Κατόπιν τούτων διερωτάται η Bild:«Τι πραγματικά σχεδιάζουν ο Τσίπρας και ο Πούτιν στη συνάντησή τους, πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου; Πώς το βαθύ κόκκινο των δύο μαχητών του καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστών, μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις τους;».

Κατά τη γερμανική εφημερίδα, ο Τσίπρας ελπίζει πως η Ρωσία θα παίξει το ρόλο της στρατηγικής, εναλλακτικής, λύσης για την Ελλάδα. Έτσι ώστε να πάψει να εξαρτάται από τα δάνεια της ΕΕ και την κηδεμονία της Δύσης. Ο Πούτιν ποντάρει στην Ελλάδα για να σκάσει το μπαλόνι των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί. Μπορούν να υπάρχουν συμφωνίες για τον αγωγό φυσικού αερίου, άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα, φθηνότερη τιμή για το φυσικό αέριο και ίσως κάποια δάνεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος του Κρελμίνου. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να υπογράψουν είναι ένα σύμφωνο «αντι-Μέρκελ».

Για να καταλήξει η εφημερίδα: «Ο Τσίπρας και ο Πούτιν έχουν δύο ημέρες μπροστά τους για προβάλουν την άρνησή τους στη Δύση. Μετά ο καθένας θα επιστρέψει στην πραγματικότητα. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό αυτή είναι ότι πρέπει να αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και στη συνέχεια ο ίδιος».

Η Ευρώπη εμφανίζεται δύσπιστη και καχύποπτη για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα γράφει η η γερμανική εφημερίδα «Bild» και διερωτάται αν ο Ρώσος πρόεδρος θα παίζει το ρόλο του σωτήρα για την Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας το ρόλο του Δούρειου Ίππου του Πούτιν. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη γερμανική Ραδιοφωνία «DLF» και την οποία σχολιάζει και η γερμανική εφημερίδα, ο βουλευτής της κόμματος της Αριστεράς «Die Linke» Στέφαν Λίμπιχ, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς όλων όσων βλέπουν με κακό μάτι την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα. Η ανησυχία των Ευρωπαίων είναι μεγάλη λαμβάνοντας υπόψη την επιθετική εξωτερική πολιτική του Πούτιν με στόχο να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία. Υπάρχει εύνοια από την πλευρά του Κρεμλίνου η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βοήθεια δισεκατομμυρίων για να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία , σχολιάζει η Bild. H E. E φοβάται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει ο Δούρειος Ίππος του Ρώσου προέδρου, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα προβάλλοντας ως επιχείρημα την υποστήριξη του Τσίπρα στη Μόσχα σε ότι αφορά τις ευρωπαικές κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για την Bild, o Tσίπρας μπορεί να παίξει το ρωσικό χαρτί για να θέσει τους δανειστές υπό πίεση. Η ελληνική κυβέρνηση εξαρχής είχε υποστηρίξει ότι η ευρωπαική πολιτική των κυρώσεων είναι οικονομικά και πολιτικά καταστροφική, γράφει επίσης η γερμανική εφημερίδα.