ΑΗΚ: Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα

Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΑΗΚ ανακοίνωσε πως αναστέλλει τα προκηρυχθέντα απεργιακά μέτρα ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας για αναστολή των μέτρων, με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο και σωστή ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.ÁÇÊ ÓÔÁÓÇ ÅÑÃÁÓÉÁÓ

“Ενόψει της 15νθήμερης παράτασης που δόθηκε στη διαδικασία υποβολής προσφορών για διεξαγωγή μελέτης για αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ, (το συνδικαλιστικό κίνημα της ΑΗΚ) αναστέλλει τα προκηρυχθέντα μέτρα για την ίδια χρονική περίοδο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Με αίσθημα ευθύνης προσδοκούμε σε ένα σωστό και εποικοδομητικό διάλογο με όλους του αρμόδιους φορείς για το μέλλον του τομέα ηλεκτρισμού στην ημικατεχόμενη μας πατρίδα με στόχο την ασφάλεια εφοδιασμού του ηλεκτρισμού στην όσο το δυνατό χαμηλότερη τιμή προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας γενικότερα”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες της ΑΗΚ.

Νωρίτερα δόθηκε παράταση 15 ημερών για την υποβολή προσφορών για το διορισμό Συμβουλίου που θα ετοιμάσει μελέτη για την ΑΗΚ ζήτησε από τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αίτημα ήρθε ενόψει του γεγονότος ότι η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τα εμπλεκόμενα μέρη την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαρτίου για συζήτηση του θέματος αυτού.

Η παράταση, προστίθεται, έχει δοθεί και είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Σύστηματος Σύναψης Συμβάσεων της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων: