«Ενθουσιάστηκαν» οι Financial Times για τις προτάσεις Ρος στην Τρ.Κύπρου

Το ενδιαφέρον των Financial Times κέντρισαν τα ονόματα που πρότειναν τηνπερασμένη Δευτέρα ο Γουίλμπορ Ρος και η Tyrus Capital για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο πρόσωπο του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.Μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα, ο κ. Ρος δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική σχηματισμού νέου Δ.Σ., αν και όπως σημειώνει «δεν πρόκειται τόσο πολύ για ένα παλιό Δ.Σ. που έκανε κακή δουλειά, αλλά πιστεύουμε πως το να υπάρχει περισσότερη τραπεζική εμπειρία στο Συμβούλιο θα είναι πιο χρήσιμο».

Ο Αμερικανός επενδυτής προσθέτει ότι ο κ. Άκερμαν, που προτείνεται ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Συμβουλίου, είχε προσεγγιστεί πέρυσι από την Τράπεζα Κύπρου για να αναλάβει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά είχε απορρίψει την προσφορά λόγω άλλων δεσμεύσεων. Αντ’ αυτού τη θέση ανέλαβε ο Τζον Χούρικαν.

Οι Financial Times παρουσιάζουν ένα συνοπτικό ιστορικό της σταδιοδρομίας του 66χρονου Ελβετού υπηκόου και κάνουν σύντομη αναφορά σε ορισμένα από τα υπόλοιπα προτεινόμενα πρόσωπα.Το δημοσίευμα καταλήγει με το σχόλιο ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τράπεζα Κύπρου είναι τα τεστ κοπώσεως και αποτίμησης ποιότητας ενεργητικού που διεξάγει για ευρωπαϊκές τράπεζες η ΕΚΤ. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 26 Οκτωβρίου.