Η αβάστακτη προκλητικότητα της κας Γιωρκάτζη…

 

prosopo 3

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 

 

Από την πρώτη μέρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστελλε εκείνη την αυστηρή επιστολή στη διοικήτρια της Κεντρική Τράπεζας  για την αλλαγή του  συμβολαίου  της  και το μπάχαλο που ακολούθησε με το Προεδρικό να ενημερώνει επίσημα τη Βουλή πως « δεν υπάρχει καταχωρημένο γραπτό σημείωμα από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στο Αρχείο του Προεδρικού …» ο Γενικός Εισαγγελέας όφειλε αυτεπάγγελτα και χωρίς να του ζητηθεί να διατάξει έρευνα  για την κα.Γιωρκάτζη. Αντίθετα το μείζον αυτό ζήτημα αφέθηκε να διαιωνίζεται  να καρκινοβατεί   και το απόστημα  να μεγαλώνει. Ούτε και φρόντισε ως όφειλε ο Γενικός Εισαγγελέας να διατάξει έρευνα από τον περασμένο Νιόβρη όταν αποκαλύφθηκε και το άλλο μεγάλο θέμα με τη θυγατέρα της η  οποία  εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του  εν διαστάσει συζυγου της διοικήτριας  και το οποίο δικηγορικό γραφείο εκπροσωπεί τα συμφέροντα  του πρώην ισχυρού της μακαρισμένης Λαϊκή Μαρφίν Α.Βγενόπουλου.

Εδώ και δύο χρόνια τίποτε δεν εχει γίνει για την εξυγιανση  της πρώην Λαϊκής και ουδείς τολμά να αγγίξει τις βαθιές πληγές που άφησε πάνω στην οικονομία του τόπου αυτός ο κύριος Βγενόπουλος και τόσοι άλλοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες που φέρουν ασήκωτες ευθυνες για την χρεοκοπία της Κύπρου και την εξαθλίωση χιλιάδων συμπατριωτών μας που ζουν κάτω από το οριο της φτώχειας.

Αφέθηκε το απόστημα να φτάσει μέχρι το μεδούλι  και τώρα που η αβάστακτη προκλητικότητα τη κας Γιωρκάτζης στραφηκε και εναντίον τους καθότι υπάρχουν καταγγελίες πως τη λίστα με τα κόκκινα δάνεια βουλευτών αυτή την ανέμιζε ως φλάμπουρο εκφοβισμού ή αντιπερισπασμού στη συνεδρία  του Δ.Σ. της Κ.Τράπεζας. Υπάρχει η μαρτυρία του κ. Στέλιου Κοιλιάρη ο οποίος ευτυχώς τόλμησε και κτύπησε το απόστημα για να βγουν στην φόρα όλα όσα  σάπια και κολάσιμα ακούστηκαν στις δύο συνεδρίες της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής

Η κα Γιωρκάτζη θα έπρεπε από καιρό να απομακρυνθεί και να διαταχθεί  έρευνα αν όχι ποινική  τουλάχιστον πειθαρχική  για την αλλαγή του συμβολαίου της που αν όντως αυτή το έκανε συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα έπρεπε να ερευνηθεί σε βάθος και το θέμα του ασυμβίβαστου με τη θυγατέρα  της  γιατί δεν είναι αμελητέα τα ποσά που διεκδικεί σε βάρος της Κύπρου ο κ. Βγενόπουλος αλλά έξι δισεκατομμύρια.Σχεδόν ολόκληρος ο ετήσιος προϋπολογισμός της Κύπρου.

Δυστυχώς από τον περασμένο Νιόβρη που έγινε γνωστό  ότι άλλαξε  το συμβόλαιο της  για να αμείβεται περισσότερο από τους προκατόχους της στην Κ.Τράπεζα χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εστω όμως και τώρα οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν μακρυά από απειλές,  εκφοβισμούς ή σκοπιμότητες .Εστω και αν η ίδια ακόμα εξακολουθεί να επισείει  ως μπαμπούλα  τον κ. Ντράγκι και το ανεξάρτητο  αξιωμα του διοικητού της Κ.Τράπεζας που λογοδοτεί μόνο στην Ε.Κ.Τ. και δεν παραιτείται.