Ομολόγησε ότι τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο δημόσιο κήπο Πάφου

Ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος της τοποθέτησης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις 25 Νοεμβρίου 2014 και στις 5 και 8 Μαρτίου 2015, σε ανοιχτό χώρο στην Πάφο, ο 37χρονος που συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα στις 10 Μαρτίου."ÓÊÏÕÐÁ" ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÅÃÊËÇÌÁÔÉÊÏÔÇÔÁÓ

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση για την τοποθέτηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών στο δημόσιο κήπο, λίγα μέτρα από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, το τελευταίο διάστημα.

Αξιολογώντας πληροφορίες και κυρίως μαρτυρία που προέκυψε, η αστυνομία εξασφάλισε αργά το απόγευμα της 10ης Μαρτίου ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος εργαζόταν στο Δήμο Πάφου, αλλά απολύθηκε πριν από τρία χρόνια για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Σε έρευνα στα υποστατικά του εντοπίστηκαν άδειοι πυροσβεστήρες, γκαζάκια, σκόνη από θειάφι, κουτιά με φιτίλια και πλαστικές ταινίες που χρησιμοποιήθηκαν και για την κατασκευή των μηχανισμών που τοποθετήθηκαν στο δημόσιο κήπο.

Ο 37χρονος και στις τρεις περιπτώσεις τοποθέτησε στο δημόσιο κήπο πυροσβεστήρες τους οποίους ανατίναξε, τοποθετώντας στη βάση τους γκαζάκια τα οποία πυροδότησε χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη. Και στις τρεις περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το βράδυ της 8ης Μαρτίου, γύρω στις 8.15μμ, εκτός από το δημοτικό γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη, στο γραφείο του στο Δήμο Πάφου βρισκόταν και ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος προετοιμαζόταν για θέματα που θα χειριζόταν την επόμενη μέρα.

Και στις τρεις περιπτώσεις αστυνομική δύναμη απέκλεισε άμεσα την περιοχή και διεξήγαγε έρευνες.

Η Αστυνομία συνέχισε εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και σε σύντομο χρονικό διάστημα οδηγήθηκε στη σύλληψη του 37χρονου.