Στο Paris Match με φόντο την Ακρόπολη το ζεύγος Βαρουφάκη

Στο σπίτι τους στην Αθήνα φωτογραφήθηκαν ο Γιάνης Βαρουφάκης και η συζυγός του Δανάη Στράτου για το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match, μια φωτογράφηση που έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων που ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας.newego_LARGE_t_1101_54478953_type12713

Στη φωτογράφηση, που έγινε στις 8 Μαρτίου, ακολουθεί τις επιταγές των lifestyle περιοδικών, το ζευγάρι εμφανίζεται να ποζάρει χαμογελαστό και αγκαλιασμένο με θέα την Ακρόπολη, απολαμβάνοντας ευχάριστες οικογενειακές στιγμές, όπως την ανάγνωση βιβλίων ή το μεσημεριανό του γεύμα, ενώ σε μια φωτογραφία ο έλληνας υπουργός απαθανατίζεται να παίζει πιάνο.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη» και ο υπουργός Οικονομικών παραχωρεί συνέντευξη όπου, μεταξύ άλλων, ο υπουργός λέει ότι «οι διαφωνίες είναι ο μόνος τρόπος να πας μπροστά».
Όπως ήταν επόμενο, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων φωτογραφιών τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλίστηκαν από σχόλια.
Αίσθηση προκαλεί το σχόλιο του γνωστού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Κρίση; Ποια κρίση; Ο Βαρουφάκης βρίσκει χρόνο από το πυρετώδες πρόγραμμά του με τις συνεντεύξεις στα μέσα για να ποζάρει για το Paris Match».
Ειρωνικό όμως ήταν και το σχόλιο του δημοσιογράφου του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο οποίος αναφερόμενος στη φωτογραφία του ζευγαριού μπροστά από ένα laptop έγραψε:«Το νέο MacBook Pro. Τόσο ισχυρό που αλλάζει την ελληνική οικονομία».