Την Τρίτη η συνάντηση Αναστασιάδη Λουτ

imagewΤην Τρίτη το πρωί θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:30.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ χθες, η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζει τις διαβουλεύσεις της για να διαπιστώσει εάν μπορεί να εξευρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών, το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως o ΓΓ του ΟΗΕ δεν είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει μια νέα άτυπη διάσκεψη τύπου 5+1 για το Κυπριακό και πως η κ. Λουτ δεν θα εισηγηθεί στον κ. Γκουτέρες την πραγματοποίηση μίας νέας άτυπης διάσκεψης εκτός αν δει πως υπάρχει κοινό έδαφος «πάνω στο οποίο να κτίσουμε. Και επί του παρόντος δεν υπάρχει κοινό έδαφος», πρόσθεσε.

Η κ. Λουτ θα φθάσει στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 21 Ιουνίου το απόγευμα. Την Τρίτη θα παρακαθίσει νωρίς το πρωί σε σύσκεψη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Στις 09.30 θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η κ. Λουτ θα διαθέσει την Τετάρτη για άλλες συναντήσεις στο νησί, που μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί.