Αλληλεγγύη:Ξεπουλούν το χαλλούμι στο τουρκικό μόρφωμα των κατεχομένων

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του σχετικά με τις εξελίξεις για το χαλούμι, καταγγέλλει ‘οτι έχει μετατραπεί σε πολιτικό εργαλείο για την imagewκαταστροφή της μοναδικής βιομηχανίας που παραμένει όρθια και ότι θα εγκριθεί το δικαίωμα παραγωγής του στα κατεχόμενα.

Αναφέρει σχετικά:

“Είναι με μεγάλη αγωνία που παρακολουθούμε τις εξελίξεις για το χαλλούμι το οποίο δυστυχώς από εθνικό προϊόν της Κύπρου, έχει μετατραπεί σε πολιτικό εργαλείο. Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τον φάκελο και την ίδια ώρα ανοίγει τον δρόμο για την καταστροφή της μοναδικής βιομηχανίας που έχει απομείνει όρθια στον τόπο μας και αποφέρει 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τις εξαγωγές.

Το αντάλλαγμα για την έγκριση του φακέλου «χαλούμι» είναι το δικαίωμα παραγωγής του εθνικού μας προϊόντος στα κατεχόμενα.
Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.
Ως ευρωπαϊκό κράτος η Κυπριακή Δημοκρατία επιβάλλει υψηλού κόστους απαιτήσεις στους κτηνοτρόφους της, όπως την πολλαπλή συμμόρφωση, την καλή διαβίωση των ζώων, τον έλεγχο στη χρήση αντιβιοτικών και τη διαχείριση των αποβλήτων. Οι προδιαγραφές αυτές φυσικά δεν ισχύουν στα κατεχόμενα, ενώ οι Τουρκοκύπριοι παραγωγοί δικαιούνται και παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις.
Καμία μονάδα παραγωγής των ελεύθερων περιοχών δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις Τουρκοκυπριακές μονάδες στα κατεχόμενα.

Η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων δεν μπορεί να συνηγορήσει σε αυτήν την έξω από κάθε λογική συμφωνία που η κυβέρνηση έχει υπογράψει.

‘Έστω και την υστάτη καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Γεωργίας να απεμπλακούν από αυτή τη συμφωνία που καταδικάζει τους κτηνοτρόφους σε οικονομική καταστροφή.
Παραχωρεί ταυτόχρονα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο παράνομο τουρκικό μόρφωμα στα κατεχόμενα.