Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 κοντά στην Ελασσόνα του Νομού Λάρισας, στην Ελλάδα.

imagewΟ σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε 21χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος είναι 10χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους. Στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί ενώ δεν έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

Από το πέρασμα του Εγκέλαδου προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι 83χρονου τετραπληγικού, στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Σημειώνεται πως το σπίτι του κατέρρευσε, ενώ πάνω του έπεσαν κάποια μπάζα, χωρίς ο ίδιος να τραυματίζεται.

Από την πλευρά της, η γυναίκα του έφυγε και πρόλαβε να καλέσει την Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σπίτι και προχώρησε στον απεγκλωβισμό του άτυχου άνδρα.2-13-600x337

Οι φωτογραφίες από το σπίτι του ηλικιωμένου πραγματικά κόβουν την ανάσα, με έναν από τους τοίχους να έχει καταρρεύσει πλήρως.

Σε ανοιχτές περιοχές οι κάτοικοι

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, οι κάτοικοι που έχουν πληγεί από τον ισχυρό σεισμό θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ανοιχτές περιοχές.

«Θα στήσουμε σκηνές για τους κατοίκους που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε ξενοδοχεία» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός, ενώ επισήμανε ότι θα ελεγχθούν και οι γέφυρες της περιοχής.