Ντιέγκο Μαραντόνα :Η περιουσία του, οι κληρονόμοι και χρηματοκιβώτια μυστήριο στο Ντουμπάι

Μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα γύρω από την κληρονομιά του, από τη στιγμή που επισήμως τα παιδιά του είναι πέντε. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται νέοι «διεκδικητές», ενώ η φερόμενη περιουσία του εκλιπόντος αποτελείται από αντικείμενα προσωπικής ιδιοκτησίας, συμβόλαια και επενδύσεις.

«Λέω σε όλους ότι δεν θα αφήσω τίποτα και θα τα κάνω δωρεά. Όλα όσα απέκτησα στη ζωή μου, θα τα δωρίσω» είχε πει ένα χρόνο πριν από τον θάνατοό του ο Ντιεγκίτο, εν μέσω διαμάχης με την 33χρονη κόρη του Τζιανίνα – από την πρώτη σύζυγό του Κλαούντια Βιγιαφάνε, η οποία τότε είχε εκφράσει ανησυχίες για την υγεία του.

Αυτή είναι η περιουσία του

Επί του παρόντος, η περιουσία του αποτελείται από διάφορα προσωπικά assets (σπίτια, αμάξια, κοσμήματα), σκορπισμένα από το Μπουένος Άιρες ως το Ντουμπάι, όπως και συμβόλαια υψηλής αξίας και επενδύσεις στην Αργεντινή και σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο όπου έζησε και εργάστηκε.

Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία του, είχε τουλάχιστον πέντε ακίνητα στο όνομα του στην πατρίδα του: ένα σπίτι στη Σεγουρόλα και Αμπάνα, στη Βίλα Ντεβότο, άλλο ένα στην ίδια γειτονιά, ένα διαμέρισμα στο Πουέρτο Μαδέρο, ένα σπίτι στη Νορντέλτα κι ένα σπίτι στη Μπέλα Βίστα που έδωσε στην πρώην σύντροφό του Ρόσιο Ολίβα και στην οικογένειά του.

Επίσης, είχε τέσσερα αυτοκίνητα στην Αργεντινή και δυο πολυτελή ΙΧ που έλαβε ως δώρα όταν ήταν προπονητής στη Φουτζάιρα στο Ντουμπάι, μια Rolls Royce Ghost αξίας 300.000 ευρώ και μια BMW αξίας 145.000 ευρώ.

Επιπλέον, στη Λευκορωσία όπου είναι επίτιμος πρόεδρος στην Ντιναμό Μπρεστ, του είχαν κάνει δώρο ένα δαχτυλίδι αξίας 300.000 ευρώ και ένα αμφίβιο τανκ, αρχικά προορισμένο για τον στρατό, το οποίο είναι χωρητικότητας επτά ατόμων.

Παράλληλα, είχε συμβόλαιο με τη Χιμνάσια ως προπονητής, διαφημιστικό συμβόλαιο με την PUMA, όπως και με τις εταιρείες Konami και EA Sports για τη χρήση δικαιωμάτων της εικόνας του σε video games που κυκλοφορούσαν.

Επιπροσθέτως, είχε σχολές ποδοσφαίρου στην Κίνα με το όνομά του, καθώς και διάφορες επενδύσεις σε επιχειρήσεις στην Κούβα και στην Ιταλία.

Ούτε και το Forbes πάντως μπορούσε να υπολογίσει την περιουσία του, αφού δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και πλέον είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης να βρει άκρη.

Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth η προσωπική του περιουσία ήταν περίπου 500 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Μαραντόνα στην καριέρα του ως παίκτης και προπονητής κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από συμβόλαια και χορηγίες με εταιρίες όπως η Hublot, η PUMA και η Coca Cola.

Να σημειωθεί πως στη δεκαετία του ’80 ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.

Άλλες ιστοσελίδες υπολογίζουν την παρούσα περιουσία του μεταξύ 75 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μαραντόνα και τα παιδιά του

Ο «Ντιεγκίτο» επισήμως είχε αναγνωρίσει πέντε τέκνα του. Οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα είναι παιδιά του από την πρώτη σύζυγό του, Κλαούντια Βιγιαφάνε. Το 2013 απέκτησε τον Ντιέγκο Φερνάντο με την τότε σύντροφό του, Βερόνικα Οχέδα και το 2014 αναγνώρισε και την 24χρονη σήμερα Τζάνα την οποία απέκτησε με την Ιταλίδα Βαλέρια Σαμπαλάν. Επίσης, το 2016 αναγνώρισε τον Ντιέγκο Σινάγκρα Μαραντόνα, που γεννήθηκε το 1988 από τη σχέση του με την Ιταλίδα Κριστιάνα Σινάγκρα στη Νάπολι.

Το 2019 ο δικηγόρος του Ματίας Μόρλα αποκάλυψε την ύπαρξη άλλων τριών παιδιών, γεννημένων στην Κούβα από δυο διαφορετικές γυναίκες. Πρόκειται για τα δίδυμα Τζοάνα και Λου, με μητέρα την Κουβανή Αντονάι Φρούτο, τα οποία απέκτησε κατά τη διαμονή του στην Κούβα από το 2000 ως το 2005 όταν έκανε απεξάρτηση από τις ουσίες.

Το τρίτο παιδί του στην Κούβα είναι ο Χαβιελίτο, τον οποίο απέκτησε από άλλη μητέρα.

Ο Μόρλα τόνισε πως ο Μαραντόνα ήξερε για τα τρία αυτά παιδιά από το 2004, όμως εκκρεμούσαν τα δικαστήρια για την πατρότητα. Τέλος, ο δικηγόρος του έκανε λόγο και για ένα τέταρτο παιδί στην Κούβα που παρότι δεν έχει κάνει αγωγή για αναγνώριση ονόματος ταιριάζει με τα άλλα τρία παιδιά στην Κούβα.

 

Δύο χρηματοκιβώτια στο Ντουμπάι…

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, υπάρχουν ακόμα πολλά μυστήρια που παραμένουν άλυτα. Είχε δύο χρηματοκιβώτια στο Ντουμπάι…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα προκάλεσε παγκόσμια θλίψη με τον θάνατο του  από ανακοπή καρδιάς, αλλά το σίριαλ με την κληρονομιά του συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Ο αγώνας για την κληρονομιά του είναι μεταξύ της πρώην συζύγου του, Κλαούντια Βιγιαφάνε, των αναγνωρισμένων παιδιών του (Ντάλμα, Τζιανίνα, Ντιέγκο Τζούνιορ, Τζάνα και Ντιέγκο Φερνάντο), εκείνων που αγωνίζονται να αναγνωριστούν, τα μέλη της οικογένειας και τον πιο οικείο κύκλο τους.

Αφησε περιουσιακά στοιχεία σε πολλά μέρη του κόσμου

Οποιαδήποτε βούληση για τη χρηματική αξία της περιουσίας του Ντιεγκίτο είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Μάλλον, αδύνατο, αφού άφησε περιουσιακά στοιχεία σε πολλά μέρη του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αργεντινός άσος άφησε στο Ντουμπάι δύο χρηματοκιβώτια που κανείς δεν ξέρει τι περιείχαν. Το περιεχόμενό τους, μέχρι και σήμερα, είναι ένα αίνιγμα ακόμη και για το πιο κοντινό περιβάλλον του.

«Αυτά είναι πράγματα που κράτησε ο Ντιέγκο και μόνο αυτός ήξερε. Μπορούν να είναι ντιρχάμ (το νόμισμα των Εμιράτων), ρολόγια, δολάρια ή τίποτα. Τα κουτιά έμειναν εκεί και δεν άνοιξαν ξανά εδώ και δύο χρόνια» είπε μια οικεία του Μαραντόνα στο «Infobae».