Φρ.Ολάντ:” Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη”.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα “είναι μέσα στην ευρωζώνη” και “πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη”.German Chancellor Angela Merkel in Paris

Η θέση της Γαλλίας είναι να γίνουν τα πάντα ώστε από την ελληνική πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά να μπορέσει να υπάρξει μια ακόμη ισχυρότερη συνοχή της ευρωζώνης, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα σενάριο για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Άλλωστε δεν είναι αυτή η θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Το έχει δηλώσει επανειλημμένα”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. “Από τότε που έχουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η πολιτική δράση έχει στόχο να παραμείνει η Αθήνα στην ευρωζώνη”, δήλωσε από την πλευρά της η Καγκελάριος Μέρκελ.

“Ο ελληνικός λαός έκανε σημαντικές θυσίες γι` αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε σ` αυτό το δρόμο”, συνέχισε. Ωστόσο “εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανάγκη βελτίωσης της ουσίας των προτάσεων ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία στη Μπούντεσταγκ”, υπογράμμισε η Καγκελάριος, καθώς το πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να εγκριθεί από την Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου. Με τη νέα συνεδρίαση της Ευρωομάδας σήμερα “αρχίζει μια φάση εντατικής διαβούλευσης και ελπίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα”, δήλωσε η Μέρκελ.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup δήλωσε πως “πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ”.

“Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό”, κατέληξε.