Πέθανε ο δημιουργός του “Μπομπ Σφουγγαράκη”

Ο Τακ Τάκερ, συνδημιουργός των animation σειρών του Nickelodeon “Μπομπ ο Σφουγγαράκης” και “Hey Arnold!” πέθανε σε ηλικία 59 ετών.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του με ανάρτηση στο Facebook, σύμφωνα με το Deadline.

“Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Τακ Τάκερ ανακοινώνει τον θάνατο του πατέρα, συζύγου, γιου, αδερφού και θείου μας. Γνωρίζουμε ότι αγαπήθηκε από όλους όσοι τον γνώρισαν. Αντί επισκέψεων, αν έχετε αναμνήσεις από τον Τακ και θα θέλατε να τις κοινοποιήσετε στον τοίχο του, η οικογένεια θα εκτιμούσε βαθύτατα να τις διαβάσει” αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Τακ Τάκερ έγραψε το σενάριο έξι επεισοδίων του “Μπομπ Σφουγγαράκη” (SpongeBob SquarePants) , ήταν επιβλέπων διευθυντής εικονογραφημένου σεναρίου 47 επεισοδίων και έγραψε και τραγούδια για τη σειρά. Ήταν επίσης storyboard artist στην ταινία “SpongeBob SquarePants The Movie” του 2004.

Ο Τακ Τάκερ, σεναριογράφος, storyboard artist, συνθέτης συμμετείχε ακόμη στις animation σειρές, The Simpsons, Rugrats και The Ren & Stimpy Show και ήταν σκηνοθέτης των Hey Arnold! και Fairly Oddparents.

Γεννήθηκε στην πόλη Λίντσμπεργκ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και άρχισε την καριέρα του τη δεκαετία του 1980 στις ταινίες “BraveStarr: The Movie” και “The Little Mermaid”. Από το 2005 δίδασκε γραφιστική και εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο Λόνγκγουντ στη Βιρτζίνια.