Cyprus Airways : Η Ρωσία απαγόρευσε μεταφορά επιβατών από Λάρνακα προς Μόσχα

 

imagewΟι ρωσικές αρχές απαγορεύουν στη Cyprus Airways να μεταφέρει επιβάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να μην αρχίσει σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί, το δρομολόγιο από Λάρνακα προς το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η νέα προγραμματισμένη εβδομαδιαία πτήση της από Λάρνακα προς το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου 2020, δεν θα έχει διαθέσιμο προς πώληση το σκέλος Λάρνακα – Μόσχα. Αυτό οφείλεται στις πρόσφατες ενέργειες των ρωσικών αρχών, που περιορίζουν αυθαίρετα ή απαγορεύουν εντελώς τη Cyprus Airways να μεταφέρει επιβάτες στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Chief Operations Officer της Cyprus Airways Γιώργος Μαυρόκωστας ανέφερε -σύμφωνα με την ανακοίνωση-  ότι “είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι για τη διάκριση και την αθέμιτη μεταχείριση των ρωσικών αρχών προς τη Cyprus Airways, λαμβάνοντας υπόψη ότι δύο ρωσικοί αερομεταφορείς ξεκίνησαν πρόσφατα το δρομολόγιο Μόσχα -Λάρνακα – Μόσχα χωρίς να έχουν παρόμοιους περιορισμούς από τις αρχές της Ρωσίας. Αυτό παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης που υπογραμμίζει η διμερή συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «η εταιρία βασίζεται στη βοήθεια της κυπριακής Κυβέρνησης για τη διασφάλιση και προστασία δίκαιων και ίσων ευκαιριών στους αερομεταφορείς κάθε πλευράς, ελπίζοντας ότι τα τρέχοντα εμπόδια στην εναέρια κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθούν σύντομα προς αμοιβαίο όφελος των ρωσικών και κυπριακών αερομεταφορέων».

Σημειώνεται ακόμα ότι «μόλις διευκρινιστεί το θέμα, η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσημα το άνοιγμα πωλήσεων για το σκέλος Λάρνακα – Μόσχα. Οι πτήσεις από Μόσχα προς Λάρνακα πραγματοποιούνται κανονικά και είναι διαθέσιμες προς πώληση στην ιστοσελίδα cyprusairways.com»