46 θετικά αποτελέσματα προέκυψαν την Τρίτη από τη διενέργεια των rapid tests

  imagewΣαράντα έξι θετικά αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προέκυψαν σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα προέκυψαν από συνολικά 2.698 rapid tests, που διενεργήθηκαν από τις 11 κινητές μονάδες δειγματοληψίας.

Όπως σημειώνει για τα χθεσινά 50 θετικά rapid tests έγιναν σήμερα δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα από την επαλήθευση με PCR test.

Το πρόγραμμα δωρεάν εργαστηριακού ελέγχου στον γενικό πληθυσμό, με τη χρήση της μεθόδου των rapid tests αντιγόνου άρχισε χθες και θα έχει διάρκεια 10 ημερών.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι μέσω του προγράμματος θα εξεταστούν περίπου 50 χιλιάδες πολίτες.

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό διενεργήθηκαν 1.361 rapid tests, από τα οποία προέκυψαν 27 θετικά αποτελέσματα, στην Πάφο 580 από τα οποία προέκυψαν 8, στην Πόλη Χρυσοχούς 105 χωρίς θετικό αποτέλεσμα, στη Λάρνακα 466 με 8 θετικά αποτελέσματα και στην Αμμόχωστο 186 με 3 θετικά αποτελέσματα.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι τα άτομα που είχαν θετικό αποτέλεσμα, με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ενημερώθηκαν και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι την επαλήθευση του αποτελέσματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test).