Τριήμερη κράτηση σε εννέα άτομα για τα επεισόδια στη Λεμεσό

imagewΥπό τριήμερη κράτηση τέθηκαν το πρωί, τα  εννέα πρόσωπα, που συνελήφθηκαν από την Αστυνομία σε σχέση με τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Λεμεσό.

Οι εννέα, συνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, οχλαγωγία, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεαρού 31 ετών, που θεωρείται ως ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Δεν δόθηκε άδεια , λέει ο δήμαρχος Λεμεσού

Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Λεμεσού δεν θα μπορούσε να δώσει άδεια για εκδήλωση διαμαρτυρίας, αφού κάτι τέτοιο είναι παράνομο με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Κράτος για αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι «ουδέποτε ο Δήμος Λεμεσού έδωσε άδεια για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας «ούτε που μας ζητήθηκε και φυσικά ο Δήμος Λεμεσού δεν είναι αρμόδιος για να δώσει τέτοια άδεια. Θέλω να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις», ανέφερε ο κ. Νικολαίδης.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε επίσης τη θλίψη και την απογοήτευση του για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ.