Λευκορωσία: Η διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία θα κοστίσει 350 εκατ. δολάρια

Ο πρωθυπουργός της Λευκορωσίας, Ρόμαν Γκολοβτσένκο δήλωσε ότι εάν η χώρα του αποσυρθεί από τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας θα υποστεί οικονομική ζημιά που θα φτάσει τα 350 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόσυρση της Λευκορωσίας από τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), που θα οδηγήσει στον τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, θα προκαλέσει στο Μινσκ οικονομική ζημιά που θα φτάσει τα 350 εκατομμύρια δολάρια ( περίπου 295,17 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρωθυπουργό, Ρόμαν Γκολοβτσένκο.

«Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε γνωρίζει το ζήτημα μπορεί να πει ότι έχει ως ξεκάθαρο στόχο την διακοπή της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας» δήλωσε ο Λευκορώσος πρωθυπουργός στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ONT.Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι Ρωσία και Λευκορωσία πρακτικά μοιράζονται τον ίδιο εναέριο χώρο όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, ο Γκολοβτσένκο επισήμανε ότι η διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας θα έχει ως αποτέλεσμα ζημιά στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, που θα κυμαίνεται από 300 έως 350 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Επίσης, ο Λευκορώσος πρωθυπουργός σχολίασε ότι όλες οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις στη Λευκορωσία λειτουργούν κανονικά μετά τις «σκηνοθετημένες», διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.