Ο ΔΗΣΥ υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη

imagewΟ Δημοκρατικός Συναγερμός θα ταχθεί αύριο στην συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις ύστερα από περιοδεία που πραγματοποίησε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και κληθείς να σχολιάσει το θέμα με τη λίστα Γιωρκάτζη, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε «με απλό τρόπο, απλά λόγια την απλή και ξεκάθαρη θέση μας. Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η λίστα, επιπρόσθετα να διερευνηθούν μετά από τη λίστα, εάν υπάρχουν άλλα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα που έτυχαν είτε ευνοϊκής μεταχείρισης, πήραν χαριστικά δάνεια ή είχαν χαριστικές διαγραφές ή έχουν ακόμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όλα στο φως».

Διευκρίνισε μάλιστα πως «τα επιπρόσθετα δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθυστερήσουμε τη λίστα. Αυτή θα είναι η ξεκάθαρη θέση μας αύριο στην ολομέλεια της Βουλής, ο ΔΗΣΥ θα ψηφίσει υπέρ της άμεσης δημοσιοποίησης της λίστας».

Αναφερόμενος στην περιοδεία του στην ελεύθερη Αμμόχωστο, όπου είχε επαφές με γεωργούς, με την ξενοδοχειακή βιομηχανία, εστιάτορες, με άτομα διαφόρων κλάδων που απασχολούνται στην περιοχή και με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι  «η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών, χρειάζεται τη μεγαλύτερη στήριξη, γιατί είναι κατά κύριο λόγο τουριστική περιοχή και την ίδια ώρα είχε διαχρονικά το πρόβλημα της εποχικότητας».

Πρόσθεσε ότι «καταγράφουμε τα προβλήματα, ήδη η κυβέρνηση μας στάθηκε δίπλα από τις επιχειρήσεις, δίπλα από τους εργαζόμενους, υπάρχουν τα προγράμματα που είναι ακόμα σε ισχύ και πρέπει να κοιτάξουμε όλοι, με βάση το νερό στη δεξαμενή να ανοίγουμε τη φουντάνα για να στηρίζουμε εκείνους που πρέπει με προτεραιότητα».

Διαβεβαίωσα συνέχισε «όλους τους φορείς ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ως ΔΗΣΥ στεκόμαστε δίπλα τους, ζήσαμε μια πρωτόγνωρη κρίση, μια παγκόσμια κρίση, δεν ήταν εξ υπαιτιότητας κακών πολιτικών, τουναντίον οι καλές πολιτικές που είχαμε εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια, μας έδωσαν τη δυνατότητα να μπορούμε να στηρίζουμε σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού».