Αρχίζει η δίκη για το σκάνδαλο MIG και Ανδρέα Βγενόπουλου

Αρχιζει  η δίκη για το σκάνδαλο της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου. Όλες οι σκανδαλώδεις πτυχές της υπόθεσης θα αρχίσουν να ξετυλίγονται την Τρίτη στο 1ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στο κτίριο 9 και αίθουσα 12 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10 το πρωί, όπου πρόκειται να εξεταστεί ως μάρτυρας ο Ανδρέας Βγενόπουλος.bgenopoulos_0

Η εκδίκαση της υπόθεσης αφορά στη μήνυση που κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του περιοδικού HOT DOC, για συκοφαντική δυσφήμηση, για τις αποκαλύψεις που έγιναν για την δράση του Βγενόπουλου, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ερωτήσεις στον Ανδρέα Βγενόπουλο πρόκειται να υποβάλλει και ο κατηγορούμενος ως συκοφάντης, Κώστας Βαξεβάνης, καθώς αναμένεται πως με τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του δημοσιογράφου κατά του Βγενόπουλου, το κατηγορητήριο θα καταπέσει και οι ισχυρισμοί του μηνυτή θα αποδομηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιοδικό δημοσιεύτηκαν ατράνταχτα στοιχεία από την έρευνα της Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για το Βατοπέδι. Σε αυτήν αποκαλύφθηκε ότι ο Βγενόπουλος μέσω της Τράπεζάς του δάνειζε επιχειρηματίες οι οποίοι έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις εταιρείες του, εμφανίζοντας έτσι ευρωστία και ισχυρή εικόνα για την MIG. Ως εγγύηση μπήκαν απλώς οι μετοχές. Η Τράπεζα ουδέποτε ζήτησε από τους δανειοδοτούμενους να επιστρέψουν χρήματα όπως θα έπρεπε μετά την πτώση των μετοχών ούτε αφαίρεσε τα δάνεια προς τις συνδεδεμένες εταιρίες από τα ίδια κεφάλαια της. Με πόρισμά τους τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου είχαν εντοπίσει τον κίνδυνο όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα αλλά και για την οικονομία της Κύπρου.

Μάλιστα, η Κυπριακή Βουλή και η εισαγγελία της Κύπρου, είχαν ζητήσει δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Βγενόπουλου και συνεργατών του σε ύψος 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ.