Στοχευμένη εξέταση για κορωνοϊό σε Αραδίππου και Πάφου από Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους Δήμους

 

Βουλευτής της ΕΔΕΚ ζητεί την εκκένωση του Νοσοκομείου Πάφου

Σε στοχευμένο έλεγχο για κορωνοϊό στους  Δήμους Αραδίππου και Πάφου προχωρά το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους συγκεκριμένους Δήμους.imagew

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους Πάφου και Αραδίππου, ενημέρωσε για την απόφαση του Υπουργείου να επιδοτήσει τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης για COVID-19 στους κατοίκους των δύο περιοχών, μετά και από τα τελευταία στοιχεία που καταγράφουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη και επαρχία Πάφου και τον Δήμο Αραδίππου.

Παράλληλα, σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου, ενημέρωσε τους δύο Δημάρχους ότι λειτουργοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα επικοινωνήσουν μαζί τους άμεσα, ώστε να καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο, και να διενεργηθεί στοχευμένος έλεγχος στον πληθυσμό των δύο Δήμων.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως, για διευκόλυνση της διαδικασίας, θα οργανωθούν κλιμάκια σε συνεργασία με τους Δήμους,  για τη λήψη των δειγμάτων.

Κλείσιμο του Νοσοκομείου Πάφου ζητά βουλευτής της ΕΔΕΚ

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Ηλίας Μυριάνθους. βουλευτής ΕΔΕΚ Πάφου , ζητά το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πάφου.Οπως αναφέρει  “με βάση τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζονται στην Επαρχία Πάφου  θεωρώ ότι κρίνεται επιβεβλημένη ανάγκη το άμεσο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και η άμεση και κατεπείγον εξέταση τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών για πιθανά κρούσματα από τον κορωνοιό .

Το Νοσοκομείο θα πρέπει να εκκενωθεί και να επαναλειτουργήσει μόνο όταν η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο αφού δυστυχώς η συνεχιζόμενη λειτουργία του οδηγεί σε εκκολαπτήριο του προβλήματος .”

Τέλος αναφέρει ότι για το θέμα έχει  αποστείλει σχετική επιστολή για το κλείσιμο του ΓΝ Πάφου και την άμεση εκκένωση του στον Υπουργό Υγείας.

Αλλο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πάφου

Στο ΓΝ Αμμοχώστου- Κέντρο Αναφοράς  μεταφέρεται ο 88χρονος ασθενής  του ΓΝ Πάφου που αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ενώ κλείνει ο μεικτός θάλαμος ασθενών όπου νοσηλευόταν.
Πρόκειται για ασθενή που νοσηλεύονταν στο  μεικτό θάλαμο ασθενών όπου νοσηλεύονται περιστατικά όλων των ειδικοτήτων.

Ο 88χρονος   στο δεύτερο  δείγμα που του λήφθηκε εντοπίστηκε θετικός.

Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο μεικτό θάλαμο ασθενών του ΓΝ Πάφου, δέκα στον αριθμό,  μεταφέρθηκαν στον Ορθοπεδικό θάλαμο του κρατικού νοσηλευτηρίου.

Από τους δέκα εναπομείναντες ασθενείς του Νοσοκομείου που νοσηλεύονταν στο μεικτό θάλαμο μόνο οι τρείς βρίσκονταν στον ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο. Οι τρεις αυτοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε μονόκλινα δωμάτια, του Ορθοπεδικού θαλάμου.

Όλοι ωστόσο οι ασθενείς του μεικτού θαλάμου θα υποβληθούν σε δειγματοληψία.

Σε σχέση με το προσωπικό του μεικτού  θαλάμου η διεύθυνση του ΓΝ Πάφου σημείωσε πως αυτοί είναι προστατευμένοι λόγω και του κατάλληλου εξοπλισμού που φορούν και λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Εκλεισε ο σταθμός αιμοδοσίας

Στο μεταξύ , κλειστός  παραμένει από σήμερα  ο Προσωρινός Σταθμός Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου  ο οποίος λειτουργούσε στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο , μετά από θετική που  εντοπίστηκε αιμολήπτρια του κέντρου.

Σύμφωνα με  την διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου  , η αναστολή της λειτουργίας του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου αναγράφεται σε ανάρτηση ταμπέλας στην είσοδο του χώρου προς ενημέρωση του κοινού.

Το Κέντρο Αίματος  του Νοσοκομείου Πάφου που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο.
Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για απολύμανση στους χώρου του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας ενώ  θα περάσουν απο δειγματοληπτική εξέταση και οι άλλοι τέσσερις  αιμολήπτες του Προσωρινού Σταθμού.

Στο μεταξύ , η  διεύθυνση του ΓΝ Πάφου μίλησε με τον υπεύθυνο του Τμήματος Αιμοδοσίας στη Λευκωσία που είναι υπεύθυνος Παγκύπρια, ο οποίος  διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας είναι Παγκύπριο και δεν δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα αν το Τμήμα Αιμοδοσίας στην Πάφο  για μερικές μέρες δεν μπορέσει να προχωρεί στη λήψη αίματος .

Επιπρόσθετα το Τμήμα Θαλασσαιμίας το οποίο χρειάζεται το περισσότερο αίμα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά σε σχέση και με την προμήθεια αίματος.