Τα λιοντάρια του Πούτιν και η απάντηση του Ρωσικού ΥΠΕΞ για τις αρκούδες

Το ότι οι Ρώσοι προτιμούν τις αρκούδες στους δρόμουςimage «επειδή είναι πιο αποτελεσματικές» σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφερόμενη στα λιοντάρια που -δήθεν- απελευθέρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα ως μέτρο προστασίας έναντι του κορονοϊού (COVID-19).

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολίασε δηκτικά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα λιοντάρια που [δήθεν] επιστράτευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ορισμένοι χρήστες του Twitter διέδωσαν την εικόνα ενός λιονταριού που περπατούσε στον δρόμο μιας πόλης και ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένα μέτρο από τις ρωσικές αρχές για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αρχική φήμη, ο Ρώσος Πρόεδρος απελευθέρωσε 800 τίγρεις και λιοντάρια σε ολόκληρη τη χώρα ώστε να κάνουν τους πολίτες του να μείνουν στο σπίτι τους.

​Από την πλευρά της, η κ. Ζαχάροβα σχολίασε ότι πρόκειται για ένα αστείο και υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι προτιμούν άλλα άγρια ζώα.

«Όπως γνωρίζετε, παραδοσιακά απελευθερώνουμε τις αρκούδες στους δρόμους», είπε αστειευόμενη η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «οι αρκούδες είναι πιο αποτελεσματικές».Οι εικόνες των λιονταριών στους δρόμους έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί χρήστες πίστεψαν ότι όντως ήταν μέτρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αστείο που μετατράπηκε σε ψευδή είδηση, γιατί η φωτογραφία του λιονταριού χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2016 και απαθανατίστηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.