Συμμαχία Πολιτών:Νοσηλευτές με “ασπίδα” τα μαυροσάκουλα απέναντι στον κορωναϊό

 

 

Η Συμμαχία Πολιτώων με ανακοίνωση της καταγγέλλει ντροπιαστικές εικόνες στον άνισο  αγώνα που δίνουν οι νοσηλευτές ανά το παγκύπριο απέναντι στον κορωνοϊό. nos2Οπως τονίζει , την ίδια ώρα που οι συστάσεις προς την υπόλοιπη κοινωνία είναι όπως τηρεί μ’ ευλάβεια τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, νοσηλευτές αυτοσχεδιάζουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους με σακούλια σκουπιδιών.

Στην ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών καταγγέλλει:

“Η μία κραυγή απόγνωσης πλέον διαδέχεται την άλλη. Όσο περνούν οι μέρες, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους νοσηλευτές που βλέπουν να εξαντλούνται βασικά στοιχεία της ενδεδειγμένης στολής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται εκεί που οι νοσοκομειακοί θάλαμοι φυλάνε πρόσωπα τα οποία είτε είναι πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι στολές των νοσηλευτών θα πρέπει να καλύπτουν 360ᵒ μετά από οδηγία του ΠΟΥ. Πρέπει δηλαδή να καλύπτει όλο το ανθρώπινο κορμί. Μία τέτοια στολή πρέπει να περιλαμβάνει τις γαλότσες, τα ποδηνάρια, την ολόσωμη στολή, τα γυαλιά, τη μάσκα και άλλα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους νοσηλευτές οι ενδεδειγμένες στολές, μ’ αποτέλεσμα κάποιοι να εκτίθενται στον κίνδυνο. Αν υπάρχει όντως ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, τότε πρέπει να διατεθεί άμεσα!

Γι’ αυτό και αναγκάζονται κάποιοι νοσηλευτές να δημιουργούν αυτοσχέδιες στολές  με σακούλια σκουπιδιών,  όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Την ώρα που δεκάδες νοσηλευτές έχουν τεθεί καραντίνα, το κράτος επιβάλλεται να τους παρέχει όλη την απαραίτητη προστασία για να καταφέρουν να φέρουν την ιερή αποστολή τους εις πέρας, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Προτείνουμε την άμεση σύσταση ομάδας διαχείρισης υλικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία. Να δημιουργηθεί η αρμόδια ομάδα η οποία θα γνωρίζει άριστα τα δεδομένα αλλά και τις ανάγκες για κάθε νοσοκομειακό θάλαμο, ούτως ώστε να περιοριστούν ή και να εκλείψουν οι σοβαρές ελλείψεις. “