Η Ρωσία μπορεί να παράξει όσα τεστ χρειαστούν για τον κορωναϊό

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας δεν βλέπει έλλειψη παραγωγικών δυνατοτήτων αναφορικά με τη διενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερων εξετάσεων για τη διάγνωση του νέου ιού.coronavirus_1

«Σε ό, τι αφορά τα συστήματα δοκιμών, έχουν αναπτυχθεί σήμερα πρόσθετες εγκαταστάσεις παραγωγής, ενώ μία από τις εταιρείες ξεκίνησε πρόσθετη παραγωγή μέχρι και 50.000 τεστ την ημέρα, ενώ μια άλλη εταιρεία που θα παράγει μέχρι και 300.000 τεστ την ημέρα έλαβε πιστοποιητικό εγγραφής από την αρμόδια υπηρεσία για επιτήρηση στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν βλέπουμε σήμερα έλλειψη δυναμικότητας παραγωγής», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο Μουράσκο δήλωσε ότι περισσότερα από 30 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες είχαν διατεθεί στη Ρωσία, για προστασία από τον κορονοϊό.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακήρυξε την επιδημία COVID-19 ως πανδημία στις 11 Μαρτίου. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 618.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως.