Φάρμακο για τον κορωνοϊό παρουσίασε η Ρωσία

Φάρμακο για τον κορωνοϊό παρουσίασε αρμόδιος οργανισμός της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο.coronavirus-test-thumb-large-2-thumb-large-2-thumb-large-2-thumb-large

Ο Ρωσικός Ομοσπονδιακός Ιατρικό-Βιολογικός Οργανισμός (FMBA) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι παρουσίασε φάρμακο για τη θεραπεία του κορονοϊού ο οποίος έχει πλέον εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ρωσικός FMBA εργάζεται «σε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές φαρμακευτικό σχήμα για την πρόληψη της μόλυνσης από κοροναϊό με βάση τη μεφλοκίνη η οποία όχι μόνο θα αντιμετωπίσει την κορύφωση των περιστατικών αλλά και θα τον ελέγξει (σ.σ. τον κορονοϊό) αποτελεσματικά στο μέλλον», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Σημειώνεται ότι η θεραπεία με βάση «την ανθελονοσιακή φαρμακευτική ουσία μεφλοκίνη» αναπτύχθηκε από το επιστημονικό κέντρο παραγωγής, Pharmprotection, το οποίο υπάγεται στον FMBA.

Η ανάπτυξη της αγωγής έγινε «λαμβάνοντας υπόψη την κινεζική και τη γαλλική εμπειρία», αναφέρει η ανακοίνωση.

228 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία

Νωρίτερα σήμερα, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι 228 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, η Ρωσία επιβεβαίωσε 228 περιπτώσεις μόλυνσης από κορονοϊο σε 26 περιοχές», ανέφερε η ανακοίνωση.Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ανέρχεται πλέον σε 1.264, σε 62 περιοχές της χώρας.

Η πανδημία του κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία για τον COVID-19 στις 11 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 600.000 κρούσματα παγκοσμίως, ενώ οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπερνούν τους 27.000. Τα περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό θρηνούν Ιταλία και Ισπανία.