Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κρεσέντο υποτέλειας, μεγάλοι κίνδυνοι για την εθνική άμυνα!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

konstant_7Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να αναστείλει την εξαιρετικά επικίνδυνη, εγκληματική θα λέγαμε, απόφασή της να στείλει πυραύλους Patriot στη Σαουδική Αραβία επειδή της το ζήτησαν οι Αμερικανοί.

Και τη λέμε εγκληματική μετά λόγου γνώσεως. Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η χώρα με σύρραξη με την Τουρκία και να της αφαιρεί η κυβέρνηση ένα από τα κύρια και πιο σημαντικά και ζωτικά στοιχεία της άμυνάς της, εξαιρετικά κρίσιμο για την υποστήριξη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας !!!

Οι Αμερικανοί απευθύνθηκαν σε όλα τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για να βρούνε χώρα πρόθυμη να στείλει Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία, με μόνο σκοπό όχι να προστατεύσουν τη χώρα αυτή, όσο να εμπλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη στα τυχοδιωκτικά σχέδια Νεοσυντηρητικών και Νετανιάχου να χτυπήσουν το Ιράν, προκαλώντας ένα μίνι «παγκόσμιο πόλεμο» σε όλη τη Μέση Ανατολή, αν όχι και εκτός αυτής (Αιγαίο και ινδική υποήπειρος).

Καμία χώρα δεν δέχτηκε να το κάνει, εκτός από την Ελλάδα, παραδομένη εδώ και μία δεκαετία σε ένα κρεσέντο άνευ προηγουμένου υποτέλειας απέναντι στους Αμερικανούς, εντελώς εξευτελιστικής αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνης, ακόμα και για την εθνική της ασφάλεια. (Πολιτική την οποία, δυστυχώς, ενθέρμως συνέχισε, αυτοκτονούσα πολιτικά χωρίς να το αντιλαμβάνεται, και η υποτιθέμενη «Αριστερά» του κ. Τσίπρα, όσο διάστημα κυβέρνησε. ‘Ηλπιζε, όπως και ο ΓΑΠ, πριν από αυτή, να εξασφαλίσει δια της εύνοιας των ΗΠΑ την παραμονή της στην εξουσία. Τόσο τους έκοβε!)

Εκτός του ότι η απόφαση αποστολής Πάτριοτ αφήνει τεράστιο κενό στο κέντρο κυριολεκτικά της ελληνικής άμυνας, εμπλέκει τη χώρα περαιτέρω σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη και απρόβλεπτη διεθνή κατάσταση, λες και της λείπουν τα υπόλοιπα προβλήματα, και κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στις σχέσεις μας με μια διαχρονικά φιλική προς τους ‘Ελληνες δύναμη όπως το Ιράν.

Να δούμε που θα οδηγήσει στο τέλος αυτή η κατάσταση. Στο παρελθόν πάντως οι Ηνωμένες Πολιτείες μας αντάμειψαν για τον φιλοαμερικανισμό μας οργανώνοντας την δικτατορία της 21ης Απριλίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…

 

www.konstantakopoulos.gr