Ο Μπ.Τζόνσον παραδέχεται ότι έκανε χειραψίες με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό

Έντονες επικρίσεις από το βρετανικό τύπο δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετα την ανακοίνωσή του ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.0_eee

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν τον Τζόνσον, υπενθυμίζοντας ότι στις αρχές Μαρτίου είχε παραδεχτεί ότι έκανε χειραψίες με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό, μην τηρώντας τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής.

Τότε, ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμενε πως οι άνθρωποι θα «χαίρονταν αν γνώριζαν» ότι η απειλή του κοροναϊού δεν θα τον εμποδίσει να χαιρετά τους ασθενείς με χειραψία, γράφει η  Mirror.

Σε αυτό το πλαίσιο, είχε παραδεχτεί στις αρχές Μαρτίου, στη διάρκεια παρουσίασης του βρετανικού σχεδίου για την καταπολέμηση της πανδημίας, πως εσφιγγε το χέρι, όσων είχαν προσβληθεί από τον ιό και τελούσαν υπό θεραπεία.Επικρίσεις δέχτηκε, ο Τζόνσον και από χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση πως είναι θετικός στο τεστ για τον κοροναϊό.

Ο κοροναϊός χτύπησε την ηγεσία του Βρετανικού κράτους

Ο κοροναϊός έχει χτυπήσει την ηγεσία του Βρετανικού κράτους. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό πως ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχός της στον θρόνο πρίγκιπας Κάρολος είχε μολυνθεί από τον ιό.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, ήδη, την ανησυχία και για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης καθώς και η έγκυος σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς.