Κατεχόμενα:Τ/κ φοιτητές αρνήθηκαν να παραμείνουν σε χώρο απομόνωσης λόγω ακαθαρσίαας και βρωμιάς

Αναστάτωση και αντίδραση προκάλεσε στους Τ/κ φοιτητές που ήρθαν τα ξημερώματα με ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο στα κατεχόμενα, η εικόνα ακαθαρσίας και βρωμιάς που αντίκρισαν στην ιδιωτική φοιτητική εστία όπου μεταφέρθηκαν κοντά στο Δίκωμο.


Όλα τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι φοιτητές αρνήθηκαν να μείνουν στον συγκεκριμένο χώρο σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ενώ κάποιες ιστοσελίδες όπως η Χαβαντίς, έχουν αναρτήσει φωτογραφίες με βρώμικα μπάνια, κοινόχρηστους χώρους, σακούλες σκουπιδιών έξω από τις εισόδους του κτιρίου κτλ. Οι νεαροί Τ/κ αρνήθηκαν να εισέλθουν στο χώρο, όπου μετέβησαν και κάποιοι συγγενείς τους.

Στο χώρο έσπευσε πολύ νωρίς ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί που ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις. Φορώντας μάσκα και γάντια φαίνεται σε βίντεο να συνομιλεί με τους φοιτητές και κάποιους αρμόδιους της εστίας. Λίγο αργότερα πήγε εκεί και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και πολύ αργότερα ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος έτυχε υποδοχής με χειροκροτήματα διαμαρτυρίας και φωνές.

Ο κ. Οζερσάι ζήτησε συγνώμη από τους φοιτητές και τους οικείους τους που ήταν εκεί και τους ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρονταν σε ξενοδοχείο στο οποίο γίνονταν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να γίνει κέντρο επίβλεψης – καραντίνα.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν πρόκειται για ομάδα 150 Τ/κ φοιτητών που πρόκειται να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο River side στον κατεχόμενο Καραβά, αλλά ο «δήμαρχος», Φιράτ Ατασέρ εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τη μεταφορά των φοιτητών εκεί.

Η Γενί Ντουζέν φιλοξενεί δηλώσεις συγγενών που διατυπώνουν παράπονα. Η αδερφή ενός εκ των φοιτητών μίλησε για 168 νέους που επέβαιναν στην ναυλωμένη πτήση,  10 εκ των οποίων πήγαν στην εστία με το όνομα Γκιουνές και 158 στην εστία Οζόκ, όπου ήταν το πρόβλημα με την κατάσταση του κτιρίου και την ακαθαρσία.

Συγγενείς των τ/κ φοιτητών εξέφρασαν παράπονα για αδιαφορία των αρμοδίων και μη έγκαιρη προετοιμασία για την υποδοχή τους, αφού ενώ ήξεραν εδώ και δύο μέρες πόσοι και ποιοι θα έρθουν, τους έβαλαν να μείνουν σε έναν βρώμικο χώρο, χωρίς φαγητό και νερό. «Έλεος, τους έριξαν μέσα σε ένα χώρο που δεν είδαν καν από πριν, κανένας αρμόδιος», φέρεται να ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ένας συγγενής.

Ο κ. Ακιντζί βρέθηκε στο χώρο της εστίας γύρω στις 7 το πρωί και μιλώντας με του φοιτητές τους μετέφερε την πληροφόρηση που είχε ο ίδιος από τον «υφυπουργό υγείας». Είκοσι λεπτά μετά στο χώρο βρέθηκε και ο κ. Ερχιουρμάν, ο οποίος συνομίλησε επίσης με τους φοιτητές και τους γονείς τους, που ήταν πιο μακριά ενώ η «αστυνομία» μεταξύ παιδιών και συγγενών δεν επέτρεπε την επαφή.

Ο κ. Οζρσάι εμφανίστηκε γύρω στις 7.40. Η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι οι νεαροί ήταν 5 ώρες έξω από το κτήριο. Τελικά γύρω στις 10.30 μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο στον Καραβά.