Εμφανίστηκαν στη Μόρια τα «Λευκά Κράνη» της Αλ Κάιντα

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στην Μόρια ιδρύουν ομάδα με την ονομασία «Λευκά κράνη» (White Helmets)!white-helmets-jihadists-idlib-syria-flag

Τα  «Λευκά Κράνη»  είναι μια υποτιθέμενη «ανθρωπιστική» ομάδα προκάλυμμα των τζιχαντιστών στη Συρία που ειδικεύεται σε προβοκατόρικα βίντεο και καθοδηγείται απο δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Όλως τυχαίως επιχειρούν μόνο σε περιοχές που ελέγχονται απ την Al Nusra/Al-Qaeda.

Δεν βρίσκονται πουθενά σε περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού. 

Την ίδια στιγμή νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την  επίθεση τα μεσάνυκτα της Τετάρτης των «απελπισμένων» παράνομων μεταναστών και δείχνουν την σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκαν κατά των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων

Το απόγευμα της Πέμπτης στις Καστανιές σημειώθηκαν επιθέσεις με  πάνω από 500 παράνομους μετανάστες  κατά των Ελλήνων αστυνομικών με λιθοβολισμούς και   ρίψεις χημικών .

Η επιτυχία μερικών δεκάδων από αυτούς να περάσουν στο ελληνικό έδαφος στο ύψος των Φερρών με την αυτοσχέδια σκάλα που τους βοήθησε να ζεύξουν τον φράχτη, λειτούργησε ενθαρρυντικά για τους υπόλοιπους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δύο σημεία: Στο δάσος των Καστανεών και στον φράχτη νότια από το φυλάκιο.