Ο Οζερσάι διαψεύδει ότι «αστυνομικός» του ψευδοκράτους προσβλήθηκε από κορωνοϊο


Ο  ψευδο υπουργός εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι διέψευσε την είδηση ότι ένας Τ/κ «αστυνομικός» βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα της εξέτασής του βγήκε αρνητικό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι, σε γραπτή του δήλωση αναφορικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν από το «υπουργικό συμβούλιο» για το θέμα του κορωνοϊού, αναφέρει ότι ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί ενημέρωσε τα μέλη του «υπουργικού συμβουλίου» για την κατάσταση.

Είπε ότι τα περισσότερα θετικά περιστατικά στα κατεχόμενα είναι Γερμανοί που συνδέονται με το ξενοδοχείο “Salamis” και πως παρακολουθούν στενά τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους Τ/κ που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Είπε, επίσης, ότι το κοινό είναι υπεύθυνο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και πως το θέμα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Κάλεσε τους πολίτες να μην ζητούν χάρη για τα κέντρα απομόνωσης είτε αυτά αφορούν κάποιο ξενοδοχείο είτε φοιτητικό ξενώνα.

Είπε ακόμη ότι τα μέτρα που έλαβε η ψευδοκυβέρνηση άρχισαν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και κάλεσε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Ο Οζερσάι είπε ότι ορισμένα κονδύλια για στήριξη των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών θα μεταφερθούν στον ειδικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είπε επίσης ότι ένα ασθενοφόρο και ομάδες εμπειρογνωμόνων υγείας θα είναι έτοιμες, αν χρειαστεί, να μεταβούν στην Πύλα από το οδόφραγμα του Περγάμου για παροχή ιατρικής βοήθειας. Όπως είπε, επικοινώνησαν ήδη με τις αρχές των βρετανικών βάσεων για αυτό το θέμα.

Ανέφερε ότι οι “πολίτες” του ψευδοκράτους που ζουν στην Πύλα έχουν το δικαίωμα να περάσουν στο ψευδοκράτος ωστόσο θα πρέπει να μεταφερθούν σε ειδικό κέντρο απομόνωσης για 14 ημέρες.

ο κ. Οζερσάι είπε ότι θα παρασχεθεί ένα πακέτο βοήθειας στους “πολίτες” του ψευδοκράτους που ζουν στη Πύλα και που χρειάζονται βοήθεια και πως συνεχίζουν να εργάζονται ώστε να τους μεταφέρουν πόσιμο νερό.