Υπ.Εργασίας:Παράταση των μέτρων για προστασία των ευπαθών ομάδων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει το κοινό ότι από το Σάββατο 21 Μαρτίου και για 15 ημέρες, οι Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων καθώς και οι Δομές 24ωρης φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, Κρατικές και Ιδιωτικές δεν θα δέχονται επισκέψεις, imagewστο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και για προστασία των ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Φροντιστές, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έτσι όπως έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Υγείας. Οι έξοδοι των ενοίκων από τη Στέγη θα περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις που είχαν εξαγγελθεί στις 12 Μαρτίου με ισχύ μέχρι 22 Μαρτίου 2020, παραμένουν σε ισχύ για άλλες 15 ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν Άτομα με Αναπηρία καθώς επίσης και τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, προτρέπονται οι οικείοι των εξυπηρετουμένων στα πιο πάνω Κέντρα όπως, όπου υπάρχει η δυνατότητα, παραμείνουν στο σπίτι τους. Νοείται ότι οι έξοδοι των ατόμων θα πρέπει να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι οι Κρατικοί Παιδοκομικοί Σταθμοί παγκύπρια αναστέλλουν τη λειτουργία τους για 15 ακόμη ημέρες, ενώ οι Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών παγκύπρια, που λειτουργούν είτε από Ιδιώτες, είτε από Μη Κυβερνητικούς Φορείς,  αναστέλλουν τη λειτουργία τους για 15 ακόμη ημέρες.