Έρευνα για το θάνατο Ιρανού που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Απειλήθηκε άμεσα η ζωή των αστυνομικών που πυροβόλησαν τον 39χρονο στην Απαισιά , λέει η Αστυνομία


Σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε με σκεπάρνι και τσεκούρι εναντίον αστυνομικών ο 39χρονος από το Ιράν, που δέχθηκε πυροβολισμούς από τα δυο μέλη της Αστυνομίας και υπέκυψε χθες βράδυ στα τραύματα του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.imagew

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον των μελών της, ήταν γύρω στις 15:30 όταν λήφθηκε πληροφορία από  κάτοικο του χωριού Απαισιάς, για συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο προκάλεσε κακόβουλη ζημιά στο αυτοκίνητο του.

Ακολούθησαν καταγγελίες από άλλους κατοίκους του χωριού, που αφορούσαν το συγκεκριμένο πρόσωπο, ότι περιφερόταν σε έξαλλη κατάσταση εντός της κοινότητας, κρατώντας στα χέρια του σκεπάρνι και τσεκούρι και προκαλούσε ανησυχία.

Τρία μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λάνιας μετέβησαν στο χωριό όπου εντόπισαν το συγκεκριμένο πρόσωπο να βρίσκεται στην είσοδο της οικίας του κρατώντας στα χέρια του σκεπάρνι και τσεκούρι και να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση.

Ένας εκ των αστυνομικών προσέγγισε τον ύποπτο και προσπάθησε να του μιλήσει και να το καθησυχάσει, ενώ ο 39χρονος κινήθηκε απειλητικά προς τον αστυνομικό φωνάζοντας ότι θα τον σκοτώσει, κρατώντας ακόμα στα χέρια του το σκεπάρνι και το τσεκούρι.

Το μέλος της Αστυνομίας έριξε προειδοποιητικό πυροβολισμό στον αέρα, αλλά ο ύποπτος του επιτέθηκε και τον κτύπησε στην ωμοπλάτη και στο πρόσωπο με το τσεκούρι, ενώ στη συνέχεια ύψωσε απειλητικά τα δύο επιθετικά όπλα. Τότε, το δεύτερο μέλος της Αστυνομίας πυροβόλησε τον 39χρονο στο πόδια, ενώ πυροβολισμό έριξε εναντίον του και ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση.

Πολίτες μετέφεραν τον αστυνομικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα στη μύτη, θλαστικό τραύμα στο μέτωπο και θλαστικό τραύμα στον ώμο. Έγινε συρραφή των τραυμάτων του και ακολούθως πήρε εξιτήριο.

Ο 39χρονος, που διαπιστώθηκε ότι είναι Ιρανός και κάτοικος του χωριού, μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με ασθενοφόρο, φέροντας διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό και τραύμα στο δεξιό μηρό. Κατά το χρόνο που τύχαινε των Πρώτων Βοηθειών για να εισαχθεί στο χειρουργείο, υπέστη ανακοπή καρδίας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό τον επανάφερε. Ωστόσο γύρω στις 21:00 απεβίωσε.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το όλο περιστατικό διερευνώνται.