ΑΚΕΛ:Ερωτήματα στην κυβέρνηση για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

“Ερωτηματικά δημιουργούν τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την κατάσταση στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στο Ιντλίπ, τα οποία εγκρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Κυπριακής Δημοκρατίας.”b1764dc5ac21fae62a1a2af3194d04d1

Τα πιο πάνω αναφέρει ο Χρίστος Χριστοφίδης μέλος του Π,Γ. του ΑΚΕΛ  αναφορικά με το συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικων Υποθ΄΄εσεων της Ε.Ε. και προσθέτει:

Στα συμπεράσματα ενοχοποιούνται οι Συριακές Αρχές και η Ρωσία για την ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή του Ιντλίπ. Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «το Συμβούλιο επίσης αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, λόγω της επιθετικότητας στο Ιντλίπ, και τις συνέπειές της». Φαίνεται ότι για τη διένεξη στη Συρία και ιδιαίτερα στο Ιντλίπ το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων υιοθετεί το τουρκικό αφήγημα με τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ζητούμε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος ήταν παρόν και την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Υιοθετούν όντως το τουρκικό αφήγημα και τις τουρκικές επιδιώξεις στη Συρία και το Ιντλίπ; Θεωρούν όντως υπαίτιους της κρίσης τις Συριακές Αρχές και τη Ρωσία; Αποενοχοποιούν πλήρως την Τουρκία; Πως συμφώνησαν σε ένα τέτοιο κείμενο συμπερασμάτων;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Θα αναμένουμε τις εξηγήσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης για να μπορούμε να τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα.”