Καταγγέλλεται η απουσία Κασουλίδη από το Συμβούλιο ΥΠΕΞ Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

 

Η Κύπρος δεν έχει Υπ. Εξωτερικών αλλά διακομιστή των αμερικανικών θέσεων καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών 

Ηταν αναμενομενο η κυβέρνηση  να το παίξει διπλοπόρτι  οσον αφορά τη στάση της χώρας έναντι της Ε.Ε.  και της ψυχροπολεμικής της  κατά της Ρωσίας .Ενώ χθες  με  δήλωση του Κυβ. Εκπροσώπου η κυβέρνηση ευθυγραμμίστηκε με την αξιοπρεπή θέση της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σήμερα ο ΥΠΕΞ Ι.Κασουλίδης ανακοίνωσε πως δεν θα μεταβεί  στο Συμβούλιο αλλά θα έχει συνάντηση με ‘εναν αξιωματούχο της Αλβανίας.kasoulidis-600x250

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της καταγγέλλει τη στάση του ΥΠΕΞ και ερωτά ευθέως ποιά ξένη   πρεσβεία  παρενέβη;Εωτά επίσης  κατα πόσο ο   Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται την όλη προσέγγιση του Γιαννάκη Κασουλίδη.

Στην ανακοίνωσησημειώνεται  ότι :«Η Κυβέρνηση δεν είναι πλέον ανίκανη να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά έχει καταστεί και επικίνδυνη. Την ώρα που θα συζητείται στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ το ενδεχόμενο παράτασης των υφιστάμενων κυρώσεων ή λήψης νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου επιλέγει να αφήσει κενή καρέκλα. Παραμείνει στην Κύπρο, αναμένοντας να δεχτεί αύριο τον Αλβανό ομόλογο του. Είτε ο κ Κασουλίδης αδυνατεί να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως αυτή επηρεάζει τα εθνικά μας συμφέροντα είτε για να μην στεναχωρήσει τους ¨στρατηγικούς του εταίρους¨ , τις ΗΠΑ, φυγομαχεί για να μας λέει σε λίγους μήνες ότι η απόφαση λήφθηκε εν τη απουσία του.

Ο κ Κασουλίδης για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ανεπαρκής και ανίκανος να θέσει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τις αμερικανικές και νατοϊκές ιδεοληψίες του.

Ακόμα και όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειχνε μικρά ψήγματα αντίστασης στις παροτρύνσεις των ΗΠΑ και Βρετανίας ο κ. Κασουλίδης φρόντιζε να τον υποσκάπτει με τις δημόσιες δηλώσεις του που ευθυγραμμίζονταν πλήρως με τα αμερικανικοβρετανικά κελεύσματα που βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Με τις αναφορές του κ. Κασουλίδη, ότι ανήκουμε τάχατες στη Δύση, ότι είμαστε τάχατες «στρατηγικοί εταίροι» των ΗΠΑ μόνο για θέματα τρομοκρατίας που ενδιαφέρουν τους Αμερικάνους και όχι για το Κυπριακό που ενδιαφέρει εμάς, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κ. Κασουλίδης δεν λειτουργεί ως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας οφείλει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να αναβαθμίσει το ρόλο της, αλλά ως άβουλος διακομιστής των Νατοϊκών θέσεων.»

Η Συμμαχία θέτει επίσης το ερώτημα «Γιατί η Ρωσία να μας στηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να συγκρούεται για χάρη της Κύπρου με τις ΗΠΑ και την Αγγλία τις οποίες συνεχίζει να εξυπηρετεί η Κυπριακή Κυβέρνηση σε βάρος των ρωσικών συμφερόντων;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ξεκαθαρίσει αν ήταν ενήμερος για τη φυγομαχία του κ. Κασουλίδη από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο κ. Κασουλίδης έχει αποποιηθεί το ρόλο του αρνούμενος να παραστεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να προασπιστεί τα Κυπριακά συμφέροντα. Συμμερίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την όλη προσέγγιση του Γιαννάκη Κασουλίδη;»