Σκληρή απάντηση Ελ.Θεοχάρους σε “Αλήθεια” και “Πολίτη”

Σκληρή απάντηση έδωσε το Κίνημα Αλληλεγγύη σε δημοσιεύμα των εφημερίδων “Αλήθεια” και “Πολίτη” σχετικά με ταξίδι στα νησιά Φώκλαντ από τη Βουλή.
Ιδού η απάντηση:

“Η Ελένη Θεοχάρους βρίσκεται στα Φώκλαντ 1567780679_eleniως πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας και ως πρόεδρος επί δεκαετίας της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας, και κατά την προεδρία της πέτυχε την αναβάθμιση του στάτους του κοινοβουλίου σε συμμετέχοντα πλήρους δραστηριότητας.
Της ζητήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να το πράξει για ενίσχυση της κυπριακής αντιπροσωπείας και δεν μετέβη για διακοπές, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε κάποια δημοσιεύματα.
Αν η αξιοποίηση της εμπειρίας πρώην βουλευτών καταστρέφει οικονομικά το κράτος, το ποσό που δαπάνησε η Βουλή θα επιστραφεί.
Το ταξίδι είναι εξ αντικειμένου δύσκολο, με μεγάλες ενδιάμεσες στάσεις και το αεροπλάνο φθάνει στα Φώκλαντ μόνο μια φορά την εβδομάδα. Η Ελένη Θεοχάρους καλύπτει τα έξοδα των ενδιάμεσων στάσεων από μόνη της ως μη όφειλε.
Η Ελένη Θεοχάρους στα πλαίσια της δικής της αντίληψης για το ρόλο των βουλευτών, διοργάνωσε αποστολές σε τρίτες χώρες με έξοδα των χωρών αυτών, και με συμμετοχή εν ενεργεία ή πρώην Κυπρίων βουλευτών και Ευρωβουλευτών. Συνεπώς οι χυδαιότητες επιστρέφονται.
Εμείς δεν έχουμε καμία ένσταση για τον έλεγχο της Βουλής γιατί κάνουμε το καθήκον μας. Θα αποστείλουμε στο Γενικό Ελεγκτή όλα τα δεδομένα που αφορούν την αποστολή Φώκλαντ.
Ο Δούρειος Τύπος ή Ίππος ή κάμηλος ας αποφασίσει: Είναι υπέρ ή κατά του Γενικού Ελεγκτή; Γιατί εμείς τον στηρίζουμε. Η επίθεση κατά της Ελένης  Θεοχάρους δεν έχει να κάνει με τα Φώκλαντ, αλλού στοχεύουν οι σταλινοχουντικοί.”