Ελλάδα:Αποτροπιασμός από την άγρια σεξουαλική κακοποίηση του 11μηνου βρέφους

Σοκάρουν οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 11μηνου βρέφους από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης πάνω στο άψυχο κορμάκι του μωρού.vrefos

Ωστόσο, επειδή από τα ευρήματα στη σορό δεν προέκυψε η αιτία θανάτου, θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, που δείχνει με τραγικό τρόπο και την κόλαση μέσα στην οποία ζούσε τις ημέρες της σύντομης ζωής του.

Να σημειωθεί ότι το μωρό διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα το πρωί της Κυριακής από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής.

Διαμένουν σε διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Ζωγράφου μαζί με ακόμα ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, που ήταν συγγενείς τους.

Στο διαμέρισμα επίσης διέμεναν άλλα τρία παιδιά των συγκατοίκων τους, που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς, ενώ θα ληφθεί γενετικό υλικό τόσο από εκείνα, όσο και από τους γονείς τους.

Να σημειωθεί ότι πριν την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο άντρες υποβλήθηκαν σε κάποιες εξειδικευμένες μετρήσεις. Ωστόσο, μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται η απόδοση κατηγοριών και η σύλληψή τους, εκτός εάν κάποιος από τους δύο ομολογήσει την κακοποίηση του βρέφους.

Οι δύο μητέρες, συνοδεία αστυνομικών, πήγαν χθες στο Παίδων να επισκεφτούν τα παιδιά.