Τουφάν Ερχιουρμάν:Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι

 

Χρειαζόμαστε βήματα που θα μας φέρουν κάθε μέρα πιο κοντά στην διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και την νομιμότητα και όχι να μας απομακρύνουν, erhurman1δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν σχολιάζοντας την συζήτηση που έγινε στο Βαρώσι για το μέλλον της περίκλειστης πόλης.

Εάν πρόκειται να κάνεις ένα επιστημονικό συνέδριο για το θέμα των Βαρωσίων, δεν είναι σωστό να το κάνεις λίγο πριν από τις «προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν σημειώνοντας ότι εάν είναι επιστημονικό τότε πρέπει να διοργανωθεί από πανεπιστήμια και να μετέχουν ακαδημαϊκοί της «χώρας», «δημόσιοι θεσμοί», σχετικοί επαγγελματικοί σύνδεσμοι και ΜΚΟ. Υπήρχαν σοβαρά ζητήματα όσον αφορά και την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι επιθυμία των Τ/κ είναι να απομακρυνθούν από την αβεβαιότητα, να επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στη «χώρα» και την περιοχή, να ενταχθούν στη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο.

Στο θέμα των Βαρωσίων, συνέχισε, υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν που προσεγγίζοντας την λύση του Κυπριακού θα εντάσσουν τους Τ/κ στη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο, σε διαβούλευση με τα ΗΕ, στη βάση που έχει δημιουργηθεί για την εδραίωση της ειρήνης με την βούληση των Τ/κ για λύση.

Στόχος μας, είπε, είναι να μεταφέρουμε στο μέλλον (να συνεχισθεί) η ύπαρξη του τ/κ «λαού», η κουλτούρα και η ταυτότητά του με αυτοπεποίθηση και με δυναμικό τρόπο.