Απόπειρας φόνου τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα

 


Υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα, διερευνά η Αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομία γύρω στις δύο σήμερα τα ξημερώματα, ο δράστης της απόπειρας φόνου, φέροντας κουκούλα, πέρασε πεζός έξω από καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα που βρίσκεται στην Οδό Κρύου Νερού και αφού ανέσυρε πυροβόλο όπλο, έριξε πυροβολισμούς εναντίον προσώπων που βρίσκονταν στο καφεστιατόριο.imagew

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν σοβαρά μία γυναίκα ηλικίας 26 χρόνων και τρεις άνδρες, οι δύο ηλικίας 38 χρόνων και ο τρίτος ηλικίας 32 χρόνων.Πρόκειται για τρεις Ελληνοκύπριους και μια Ελληνίδα.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της  ΑΔΕ και του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τους τέσσερις τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όλοι οι τραυματίες φέρουν διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες στο σώμα τους, ενώ η 26χρονη υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση των τεσσάρων ατόμων κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου αστυνομικής διεύθυνσης Αμμοχώστου, υπαστυνόμο Αντρέα Κωνσταντίνου, έχει εντοπιστεί όπλο καλάσνικοφ σε υπόγειο χώρο κοντά στο Μουσείο Θάλασσας, το οποίο εξετάζεται κατά πόσον ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο δράστης.Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις τραυματίες δεν βρίσκονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν στόχος της απόπειρα φόνου, αλλά σε διπλανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας που ήταν «στόχος» της επίθεσης είχε αποχωρήσει από τον χώρο 20 λετπά πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης έριξε περίπου 25 πυροβολισμούς.

Λίγο πριν τις 09:00 το πρωί στο σημείο βρέθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου άρχισαν τη συλλογή στοιχείων, ενώ υλικό για τη δράση του άγνωστου κουκουλοφόρου αναμένεται να δώσουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.