Τα μέλη του Π.Γ.της ΕΔΕΚ ενημερώνονται για τη διαγραφή Παπαδάκη



Τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, σε συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, έτυχαν ενημέρωσης για την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδάκη λόγω αντικομματικής συμπεριφοράς.imagew

Όπως δήλωσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου, και ενώ η συνεδρία βρισκόταν σε εξέλιξη, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου «ενημερώνονται συγκεκριμένα για τη συστηματική παραβίαση ομόφωνων αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του κόμματος από την Δημήτρη Παπαδάκη όπως και άρθρων του καταστατικού του κόμματος».

Η κα. Βασιλειάδου ξεκαθάρισε ότι το όλο θέμα δεν αποτελεί αντιπαράθεση του Προέδρου του κόμματος με τον Δημήτρη Παπαδάκη. «Δεν είναι προσωπική αντιδικία, δεν είναι αντιπαλότητα», είπε.
Πρόσθεσε ότι όπως κάθε υγιής οργανισμός, όπως και η πολιτεία έχει κανονισμούς και θεσμική λειτουργία, έτσι και η ΕΔΕΚ έχει καταστατικό και κανονισμούς λειτουργίας.

«Λογικό και αναμενόμενο είναι όπως και σε κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση όταν κάποιος παρανομεί ή δεν συμμορφώνεται στα θέσμια, να έχει και επιπτώσεις. Έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα βήματα», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι  διαχείριση του θέματος είναι συλλογική και γίνεται με βάση το πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος.

Σε ερώτηση κατά πόσο τα στοιχεία που δίνονται στο πολιτικό γραφείο θα δοθούν και στη δημοσιότητα, η κα. Βασιλειάδου απάντησε «φυσικά». Ερωτηθείσα κατά πόσο ο κ. Σιζόπουλος έχει κληθεί από την Αστυνομία για δώσει τα στοιχεία, ανέφερε ότι δεν έχει κληθεί μέχρι στιγμής αλλά όταν κληθεί είναι έτοιμος και θα τα δώσει.